Klanttevredenheid
9
Richy Brown

Wil je Richy Brown boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Richy Brown voor een evenement.

Biografie Richy Brown

Op 5 februari 1982 wordt in het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam de zoon geboren van Gerald Brown en Ann Vries. Ze besluiten hem Richy Orson te noemen. Richy naar de Latijns Amerikaanse Rock and Roll held Ritchie Valens en Orson naar de Amerikaanse acteur en filmmaker Orson Welles.

Al op vijfjarige leeftijd staat Richy op het podium te zingen. Als hij negen wordt haalt hij zijn ouders over om hem op pianoles te laten gaan. Nadat hij de basis onder de knie heeft gekregen verliest hij door het klassieke karakter al snel zijn belangstelling hiervoor. Na twee jaar besluit hij zijn eigen liedjes te gaan schrijven. Daarnaast zingt hij in de kerk als één van de drie leadzangers in het kinderkoor. In die tijd luistert Richy  fanatiek naar zijn grote voorbeelden Luther Vandross, Mariah Carey en Stevie Wonder. De gedachte op te kunnen treden voor een groot publiek laat hem niet los.

In 1997 overlijdt de moeder van Richy's moeder. Op de begrafenis zingt Richy Amazing Grace. Het is de eerste keer dat hij er achter komt dat hij mensen weet te raken met zijn stem.

Na de HAVO te hebben afgerond besluit Richy muziekproductie en studiotechniek te gaan studeren in Hilversum. Maar als hij de kans krijgt om in de Verenigde Staten het vak daadwerkelijk in een studio te gaan leren onderbreekt hij onmiddellijk zijn studie en vertrekt hij in zijn eentje naar Amerika. Richy is dan 18 jaar. De studio waar hij werkt heet Manhattan Centre Studio's, het is de vaste opnamespot van muziekproducer Timbaland. Drie jaar lang studeert en werkt hij in New York. 's Nachts helpt hij bij de opnamen van grote artiesten als Justin Timberlake en Nelly Furtado en overdag sluit hij zich stiekem op in de studio's om zijn eigen nummers op te nemen.

Drie jaar gaan voorbij waarin Richy hard werkt en samen met een manager een eigen demo cd opneemt. Toch wil het niet lukken een muzikale carrière op te bouwen. Achteraf gezien wijt Richy het gebrek aan belangstelling aan het feit dat hij alleen maar bezig was in de studio. 'Ik had nog steeds vrijwel geen podiumervaring. Ook was ik een beetje bang om voor publiek te moeten zingen. Maar een artiest wordt niet in een studio gemaakt, maar veel meer on-stage.'

Als Richy 23 is werkt hij als verkoopvertegenwoordiger van kinderartikelen en daarnaast parttime in het Torturemuseum. Hij gaat af op een open auditie voor de Lion King musical maar wordt nèt te jong bevonden voor de rol van Mufasa. Toch willen de producenten hem niet zo maar laten gaan. Ze halen hem over gratis naar de Lion King School van Joop van de Ende te gaan waar hij meegaat in de laatste lichting.

In 2006 start de oproep voor de grootste zoektocht naar zangtalent ooit in Nederland gehouden: X FACTOR. Richy schrijft zich in. Tijdens de eerste auditieronde in Amsterdam zingt hij Al Green's Let's Stay Together. Zonder problemen komt hij door de Auditie-, Confrontatie-, en Ultieme Testronde. In de liveshows staat Richy dan eindelijk voor het langverwachte miljoenenpubliek. Dat publiek stemt hem ronde na ronde verder. Uiteindelijk bereikt Richy van meer dan 12.128 deelnemers de tweede plaats. Een muzikale droom komt uit. De weg naar een succesvolle carrière is geopend.

Richy Brown boeken doe je bij Viking Entertainment!

Richy Brown boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Richy Brown
Richy Brown
Richy Brown

Richy Brown boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Richy Brown
Richy Brown
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095