Klanttevredenheid
9
Tamara Tol

Wil je Tamara Tol boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Tamara Tol voor een evenement.

Biografie Tamara Tol

Nederland maakt voor het eerst kennis met Tamara Tol wanneer ze in de jaren '90 meedoet aan de Soundmixshow van Hennie Huisman. Als Linda Ronstadt maakt ze tijdens die show diepe indruk wanneer ze kiest voor de wereldhit 'Desperado'.

Al snel volgen er TV optredens en als ze vervolgens een optreden verzorgt bij 'Vocaal Centraal bij BZN' is de zangcarrière van de oogverblindende Volendamse een feit. Nederland kan niet meer op de goedlachse zangeres heen en sluit Tamara Tol in de armen. Bovendien gaat een langgekoesterde hartenwens in vervulling wanneer ze toetreedt tot het duo 'Ben & Tamara'. De singel 'Dit vergeet ik niet' krijgt landelijke bekendheid en het brengt haar in het voorprogramma van ' The Bold and the Beautiful tijdens hun concerttour in Ahoy.

Tamara besluit daarna solo verder te gaan en het volgende hoogtepunt in haar carrière dient zich aan wanneer ze in 1999 wordt uitgenodigd mee te doen aan de finale van het Nationale Songfestival. Tamara kiest voor de ballad 'Coming Home' geschreven door de BZN - leden Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuyp. Het nummer wordt door de publieksjury als favoriet uitgeroepen en de dag erna is ze te gast bij Paul de Leeuw om in het programma 'Laat de Leeuw' met Paul een duet te zingen. Het nummer wordt op singel uitgebracht.

Wanneer Tamara in contact komt met producer/songwriter Piet Soueris een gouden combinatie geboren en als ze in 2006 haar soloalbum 'Zeg 't met bloemen' uitbrengt wordt ze gevraagd optredens te verzorgen voor Nederlandse militairen die in het buitenland gestationeerd zijn. Het brengt haar o.a. naar Bosnië, Kosovo, Cyprus en Afghanistan.

Tamara toert daarna heel Nederland door, is in diverse dinershows te bewonderen en haalt zelfs met een aantal singels de Nederlandse hitlijsten.

Bovendien slaat ze in 2009 een totaal andere richting in wanneer ze met het album 'Ich will leben' de Duitstalige hitlijsten bestormt. Het nummer 'Für die liebe leben' wordt zelfs als singel in Duitsland uitgebracht. Haar volgende wapenfeit is de singel 'Als de zon weer schijnt' die in 2012 in menige hitlijst te vinden is.

In maart 2014 komt Tamara met haar nieuwe single uit die " Als het nacht wordt " gaat heten. Als het nacht wordt stond in diverse hitlijsten en op de airplay-list van veel radiozenders waar Tamara's nieuwe single uitgeroepen werd als alarmschijf.

Tamara voelt zich helemaal in haar sas met dit feestrepertoire. Ze kan met deze liedjes haar vrolijke en zonnige karakter aan het publiek laten zien. In mei 2014 wordt dan bekend dat Tamara de “4e Topper” wordt in het jaarlijkse concert van de Toppers. Zij zal in de Amsterdam Arena avonden in een uitverkochte locatie haar prachtige show laten zien, samen met Jeroen v.d. Boom, Rene Froger en Gerard Joling.

Haar carriere gaat gestaag en dan wordt de hele wereld opegschrikt met de Covid 19 pandemie. Het wordt stil op de straten en op de podia. Voor Tamara het moment om samen met haar team te gaan nadenken over de toekomst. En die toekomst gaat zich vanaf dat moment richten op een sound die heel herkenbaar gaat worden. het idee van optreden met een band wordt gelanceerd en Tamara gaat een avondvullende show doen. Omringd door stuk voor stuk top muzikanten komt de kans om een theatertour te doen en binnen de Viking Entertainment Group richten ze zich op haar optredens tijdens kermissen, dorpsfeesten en bedrijfsfeesten. "De sound is zo herkenbaar dat ieder optreden weer het één groot feest van herkenning is".

Liedjes van vroeger 
Wie kent ze niet...de prachtige klassiekers van Corry Brokken, Conny Vandenbos, Lenny Kuhr, Rita Hovink, Willeke Alberti, Wim Zonneveld of de meezingers van Imca Marina of de Zangeres zonder naam? Wat zou het mooi zijn om in de passende weer eens van deze pareltjes te genieten. De Hollandse liedjes  van vroeger hebben de basis gevormd voor de Nederlandstalige zangers/essen van nu. In het theaterconcert “liedjes van vroeger’ laat zangeres Tamara Tol de liedjes van vroeger weer herleven. 

Ze neemt u mee in een reis vol emoties, herkenbaarheid en nostalgie. “La Mamma, Mijn ideaal, Net als toen, Milord, Roosje mijn roosje, Hij was pas achttien, In den Haag is een laan, 15 jaar, Laat me alleen, De troubadour, Spiegelbeeld, Het Dorp, Mijn dagboek, Het oude huis, Telkens weer, Heel even” en dit is nog maar zomaar een greep uit het grote repertoire van onze Liedjes van van vroeger. 

Voor de optredens in de feesttenten, op de kermissen en tijdens de bedrijfsfeesten past Tamara haar repertoire helemaal aan aan de doelgroep van dat moment. "Ik wil dat de mensen plezier hebben en genieten van hetgeen wij vanaf het podium brengen", aldus de goedlachse Volendamse zangeres.
 

Tamara Tol boeken doe je bij Viking Entertainment!

Tamara Tol boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Tamara Tol boeken?

EUR Prijs v.a. € 1395,- excl. BTW
Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Tamara Tol
Tamara Tol
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095