Klanttevredenheid
9
Imca Marina boeken

Wil je Imca Marina boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Imca Marina voor een evenement.

Biografie Imca Marina

FEEST.....ÉN SFEER 

Imca Marina....Hendrikje Imca Bijl, geboren in Zuidbroek (Groningen) tijdens de laatste wereldoorlog. Ze groeide op als enige dochter in het gezin. Als kind van drie stond ze op een stoel voor de familie te zingen....jawel voor een gage van een kwartje, toendertijd voor een zangeres van drie een behoorlijke beloning. 
De oorlog en de armoede-jaren erna beletten een pianostudie die ze zelf zo graag had willen doen, maar geld voor andere "snaren" was er nog wel - gitaar, mandoline, banjo, ukuele en zelfs bas. Aangemoedigd door haar leraar van het eerste uur, Jan Kliphuis een vaardig gitarist, zong ze op haar twaalfde op school- en jaarfeesten een muziekuitvoering. Ze trok er met de gitaar op uit en ging letterlijk de "hele wereld" door. Ze woonde in Zürich en Lausanne, in Parijs en Menton, zong in de club van Régine in Menton en speelde in bijna alle casino's van Duitsland, van Bad Neuenahr tot Baden- Baden. 

Toen kreeg ze via EMI een platencontract aangeboden van Ger Oord. Hij geloofde onvoorwaardelijk in Imca en voorspelde haar een succesvolle en lange zangcarrière, investeerde in haar, leende haar zelfs geld voor een flatje in Amsterdam. Ze trok de wereld verder door met veel succes - Beiroeth, Tel- Aviv, Athene, Hamburg, Berlijn, Barcelona, Madrid, München - was tussendoor óók nog even tolk en kwam toen terecht in landen als Mongolië, Tibet en Nepal. Landen die toen nog niet opengesteld waren voor toerisme. Het zijn voor Imca vooral de contacten in de "verre landen" geweest die haar levensvisie verrijkt en vergroot hebben. We zullen niet gaan uitweiden over alle platen die ze gemaakt heeft maar toch waren er de gouden en platinasuccessen als "Las mein Herz nicht weinen" - "Harlekino" - "Bella Italia" - "Vino" - "Viva Espana" en " Santa Domingo". Het bleken echter liedjes voor altijd te zijn. Haar grote liefde bleef de zuidelijke, de warme muziek, vaak ook de zigeuner-melodieën. 

Imca is zelf een uitbundig mens en dat straalt ze uit en geeft dat door aan de mensen, "het publiek moet gelukkig zijn" zei ze in een interview in het Algemeen Dagblad, "Ik vond het heerlijk om in de Gouden Zaal van een theater te staan, maar ik sta met net zoveel liefde te zingen op het biljart van het buurtcafé, waar de vaste klanten mijn gage met euro's bijeengespaard hebben".

Het typeert ook haar levensvisie, want die visie, of filosofie, bepaalt ook haar inzetbaarheid op ernstiger evenementen. Als theosofe heeft ze een verrijkte blik op de religie - wetenschap - occulte zaken en filosofie ontwikkeld. Daarom is ze niet alleen "maar" zangeres, ze schrijft boeken, maakt poëzie en proza, schrijft voor bedrijven passende teksten, schildert, geeft lezingen, kerk- en koffieconcerten en leidt grote jubilea. Ook is ze buitengewoon ambetenaar van de burgelijke stand  en is het mogelijk om in haar trouwkapel De Vicarie te Midwolda te trouwen. U kunt zich nu waarschijnlijk ook beter een beeld vormen van het idee waarmee Imca Marina de aangewezen vrouw is voor sfeerprogramma's. 

Feest.....maar ook gevoel en sfeer.

Imca Marina boeken doe je bij Viking Entertainment!

Imca Marina boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Imca Marina boeken?

EUR Prijs v.a. € 2195,- excl. BTW
Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Imca Marina boeken
Imca Marina boeken
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095