Klanttevredenheid
9
Sef

Wil je Sef boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Sef voor een evenement.

Biografie Sef

Yousef Gnaoui is de volledig uitgeschreven naam van de Nederlands-Marokkaanse rapper Sef. Hij is geboren en getogen in het Amsterdamse Buitenveldert in 1984.
Toen Thomás Goethals (The Flexican) op jonge leeftijd naar Nederland verhuisde en naast Sef kwam te wonen, raakten de twee bevriend. In 2004 richtten ze samen de groep 'Flinke Namen' op.

Sef zat destijds op toneellessen, waar hij Glen Faria (MC Fit) leerde kennen en het duurde niet lang of ook hij zat bij de rapgroep. Na op een paar verzamelalbums te hebben gestaan, werd de groep uitgebreid en kwam in 2005 Murth Mossel bij de groep. De groep deed mee aan de Grolsch Grote Prijs, maar wonnen helaas niet. Sef stond met zijn track 'Leila' op het verzamel album 'KINGS'. Samen met MC Fit stond Sef in 2006 op het album 'RauwDauw' van Willem de Bruin en Twan van Steenhoven (The Opposites) met de track 'Lovely'. Dit album was een succes, wat ook invloed had op de mannen van de Flinke Namen. Ze kwamen namelijk op deze manier in contact met Top Notch, maar ze tekenden nog niet. Wel kwamen ze in 2007 op de mixtape 'Top Notch Extravaganza'. Samen met Willem en Twan nam Sef nog een track op, genaamd 'Me Nikes', wat een groot succes werd en op het album 'Begin Twintig' van The Opposites belandde. Hierna volgde een groot aantal hits als Stuk (met The Partysquad), Tijdmachine (met Dio), en stond hij samen met Flinke Namen, Dio en The Opposites op de mixtape 'Op Volle Toeren'. Na in 2008 genomineerd te zijn voor een State Award (categorie Rookie Of The Year), een samenwerking voor Dio's album 'Rock & Roll' en een samenwerking met Negativ voor het album 'Hinderlijk', tekende hij met Flinke Namen bij Top Notch. Voor dat het album 'Superstuntwerk' uit kwam, werd er voorafgaand een mixtape gelanceerd, genaamd 'Kunst en Vliegwerk'.

Na een aantal gastperformances op tracks van collega rappers, heeft Sef in 2009 een samenwerking met Faberyayo (De Jeugd van Tegenwoordig) en SpaceKees, genaamd 'Ski Leraar Bruin'. Dit werd door het publiek goed ontvangen en het proefde naar meer. Het drietal startte een projectje, genaamd 'Ski Leraar Bruin Money Gang' (SLBMG). In 2011 maken ze de mixtape 'Ski Leraar Bruin Money Gang: Ski Or Die' en staat de Money Gang op Appelsap 2011 met hun nieuwste hits. Sef heeft veel gastperformances gehad op tracks van collega rappers, en vond dat het eens tijd werd voor een soloproject. Afgelopen zomer 2011 bracht Sef 'De Leventje EP', als klein voorproefje op het album wat later uit zal komen. De track 'De Leven' werd uitgekozen als titelsong voor de Nederlandse film 'Rabat'. Momenteel is Sef bezig met het album 'De Leven', waarvan de releasedatum nog onbekend is.

Sef boeken doe je bij Viking Entertainment!

Sef boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Sef
Sef

Sef boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Sef
Sef
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095