Klanttevredenheid
9
Sam Gooris

Wil je Sam Gooris boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Sam Gooris voor een evenement.

Biografie Sam Gooris

Sam Gooris,geboren te Bonheiden (België) op 10 april 1973.Toen de film Grease, met John Travolta en Olivia Newton-John, in Vlaanderen een echte dansrage ontketende, ondekte de toen amper 5-jarige Sam dat hij de danskriebels in zich had. Aan schrijven was hij nog niet toe, maar de Grease danspassen kon hij tot in de perfectie imiteren. Jaren later werd het soudmixen ook in ons land een rage. En Sam was er weer bij.

In 1989 werd hij met een imitatie van Shakin Stevens Belgisch kampioen. Dat jaar ging er een andere droom in vervulling: Sam mocht een bijrol vertolken in Robbe De Hert's film "Blueberry Hill".1989 was het jaar van VTM. Vlaanderen ontdekte de comerciele zender en wilde weer weten van het Vlaamse lied. In dat beginjaar van VTM kwam Sam in contact met Jack Rivers. Hij zou vlug zijn manager worden. En van toen af ging het allemaal heel snel. Single na single kwam op de markt en in mei 1991 was het echt prijs: Gloria haalde de top 5. Sam Gooris werd een fenomeen in Vlaanderen en een idool voor het jonge, dansgrage volkje. Ondertussen kreeg hij een aanbod van Coca Cola Footwear om voor Benelux de promotie te verzorgen. In 1992 had Sam zijn superhit beet met "Marijke". Sam stond 17 weken lang in de top 3 genoteerd en behaalde zijn eerste gouden plaat. Meer dan 25.000 Marijke's gingen over de toonbank. In juni 1992 stond Sam 6 weken op nummer 1 in de Vlaamse hitparade met "kom mijn liefste meisje", een nummer uit zijn full cd Marijke. Op het einde van dat succesvolle jaar nam Sam nog een full cd op voor kinderen.1993 stond in het teken van het nieuwe full album. "Kom terug" was de titel van de plaat waarmee Sam wilde aantonon dat hij ook het betere werk aankan. Op "Kom terug" staan twee versies van de alombekende klassieker Wully Bully waarmee Sam wederom een nummer 1 hit scoorde.

Na het immense succes van "Laat het gras maar groeien", werd een nieuwe single gereleased "Verlaat me nooit" en verscheen op 24 november 1995 het full album. Na een korte periode van rust besluit Sam het over een andere boeg te gooien en gaat van start met nieuwe producers, Mon Segers en Berre Bergen, de mensen die instaan voor de successen van Get Ready.Hij vult ondertussen zijn lijstje van hits aan met nummers zoals "Zorgen voor later", Sammaramja Tico Bolero", "Basket Sloefkes", "Oehlala-He Manuela!" en "vlieg er maar in". Deze singles waren stuk voor stuk terug te vinden in de top 10. Vooral "Basket Sloefkes" hield Vlaanderen een zomer lang in de ban. Dit was de aanleiding om al deze hits te bundelen op een nieuwe full cd met de toepasselijke tittel "Op zijn sloefkes". Deze nieuwe cd wordt op 14 november 1998 boven de doopvont gehouden en bevat 6 schitterende originele songs en 9 onvergetelijke covers. Sam bewijst met deze cd opnieuw dat hij een top entertainer is die voor heerlijke ontspannende momenten kan zorgen, en die iedereen van zijn stoel krijgt om zich te wagen aan een swingend dansje

Sam Gooris boeken doe je bij Viking Entertainment!

Sam Gooris boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Sam Gooris
Sam Gooris
Sam Gooris

Sam Gooris boeken?

EUR Prijs v.a. € 2500,- excl. BTW
Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Sam Gooris
Sam Gooris
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095