Klanttevredenheid
9
Rob de Nijs

Wil je Rob de Nijs boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Rob de Nijs voor een evenement.

Biografie Rob de Nijs

Foto: Ronald Hermans

"Tijdloos" , dat is Rob de Nijs! Al meer dan 40 jaar is Rob een van de meest bekende en geliefde artiesten in Nederland en België. Met meervoudig goud en platina op zijn naam is Rob een voorbeeld voor de Nederlandse muziekwereld. Natuurlijk hebben wij in 40 jaar tijd een hoop van Rob de Nijs mogen zien en horen. Zo werd de "Rob de Nijs Show" in 1964 door de VARA gelanceerd. Nadat hij in 1962 de hoofdprijs, een platencontract voor 3 singles, won in "Tuk op talent". Dit was dan ook de eerste stap in zijn glansrijke carrière.

In 1973 was de hit "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen" nog steeds een geliefde song en Rob beklom de hitparades met "Jan Klaassen" en "Ursula". Ook "Malle Babbe" maakte haar entree om nooit meer te verdwijnen en de fans stroomden toe. In oktober van 1995 was daar dan een heel bijzonder moment in Robs carrière ; een duet met Demis Roussos. Zij kwamen samen uit met hun unieke CD single "On my own".

Halverwege juni '96 werd de nieuwe single "Banger Hart" gelanceerd. De single werd uitgevoerd in o.a. een reggeae en een trancedance versie. Dit bewees weer eens te meer dat Rob het aandurfde om met verschillende muziekstijlen te experimenteren. In september van dat jaar stond Rob, voor het eerst in z'n carrière, nummer 1 in de Top 50 en de Top 40 met de single "Banger Hart"! Hij had daarmee de toen net opkomende Spice Girls die met "Wannabe" net één week op 1 stonden, van hun plaats verdrongen, en "Banger hart" bleef daar staan. Rob´s eerste nummer 1-hit stond maar liefst zes weken lang op de hoogste plaats! De singles die vervolgens van "De Band, de Zanger en het Meisje" afkwamen als; "Lucinde" en "De tijd staat stil", zorgden er mede voor dat het album ruimschoots platina werd.

Het volgende album van Rob dat in 1997 uitkwam werd een jubileum CD. Na 35 jaar als platenartiest, stonden dan eindelijk zijn mooiste werken op één CD. De titel stond dan ook al gauw vast: "Over Leven & Dansen". De afgelopen vijftien jaar heeft Rob de Nijs vrijwel uitsluitend teksten van Belinda gezongen. Op zijn verzoek had Belinda voor het album "Ballades" bij elk liedje een stukje proza geschreven in de vorm van herinneringen, overpeinzingen of poÎtische bespiegelingen. Samen met vaste vormgever Friso Witteveen, waren Rob en Belinda ook verantwoordelijk voor de prachtige illustraties die in het booklet staan afgebeeld. Het album werd onderscheiden met een gouden plaat.

 Op 23 februari 2000 ontving Rob dan ook de hoge onderscheiding van Hare Majesteit de Koningin: "Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw". Ook is zijn CD "Tijdloos" genomineerd voor een Edison Award. "Tijdloos" is Rob's 22ste album voor EMI Music, de platenmaatschappij waarmee hij in twintig jaar tijd grote successen heeft behaald. Wederom heeft Belinda Meuldijk een belangrijke bijdrage aan het album geleverd. Behalve de songteksten heeft zij voor "Tijdloos" ook poëtische overpeinzingen geschreven, die zijn opgenomen in het boekwerk van het album. Ook de zeven schilderijen die Rob speciaal voor "Tijdloos" geschilderd heeft, staan afgebeeld in het uitklapbare boekwerk. Samen met de panoramische hoesfoto van Govert de Roos benadrukken zij het bijzondere karakter van "Tijdloos".

Rob de Nijs boeken doe je bij Viking Entertainment!

Rob de Nijs boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Rob de Nijs

Rob de Nijs boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Rob de Nijs
Rob de Nijs
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095