Klanttevredenheid
9
Lex Uiting

Wil je Lex Uiting boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Lex Uiting voor een evenement.

Biografie Lex Uiting

Al drie keer behaalde LEX UITING de nummer 1 positie van de landelijke i-Tunes Top 100. Eerst zong hij ‘Vanaaf Vandaag’(2014) naar de hoogste plek en later deed hij dat dunnetjes over met ‘Nao ‘t Zuuje’ (2017) en ‘Letste Leedje’ (2023), het duet met Chantal Janzen.

Zijn ode aan Limburg (Nao ’t Zuuje) staat al 4 jaar in de Top2000 van NPO Radio 2 (hoogste positie 382) en werd 4 jaar op rij door het Limburgse publiek verkozen tot het beste Limburgstalige liedje allertijden. De gelijknamige NPO-hitdocu werd door ’t Nederlands Film Festival bekroond met de award ‘Kristallen Film’, voor 50.000 verkochte bioscooptickets.

Na een uitverkochte theatertour (’21/’22) en 2 uitverkochte Clubtours (’19 en ’23) lanceerde Lex in 2023 zijn debuutalbum, met daarop 14 dialect-popsongs. Met daarop onder andere het feestelijke ‘Jaor of 10’, het nostalgische ‘Vrinde’ en poppy ‘Neet Nao Hoés’. Op het album staan ook de gekende hits als ‘Wachte’, ‘Gans Veur Gaon’, ‘Nao ’t Zuuje’ en ‘Letste Leedje’. Het album heeft inmiddels de grens van 8 miljoen Spotify streams overschreden.

Met een 6 koppige band brengt LEX UITING een spectaculaire Limburgse dialectpopshow waarin z’n eigen hits centraal staan. Ook brengt hij een ode aan de grootste bekende Limburgse liedjes van de afgelopen 50 jaar. Een feest der herkenning met 100% meezinggarantie voor elke dampende feesttent of zomers festival.

Als programmamaker en presentator werkte Lex 12 jaar voor BNNVARA, waar hij Rambam, 3 Op Reis, Kinderen Voor Kinderen en Lex Lokaal presenteerde. Hij DJ bij 3FM en maakte de podcast ‘De Tumor Tapes’ in 2021, die ruim ’n maand op de nummer 1 positie terecht kwam van de landelijke Podcast hitlijst. In 2018 maakte Lex de overstap naar RTL, waar hij nu te zien is als host bij RTL Boulevard.

Lex Uiting boeken doe je bij Viking Entertainment!

De exclusieve boekingen voor LEX UITING met zijn live show worden gedaan door Viking Entertainment; info@vikingentertainment.nl of 0413-296095. 
Prijs op aanvraag. 

Lex Uiting boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Lex Uiting
Lex Uiting
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095