Klanttevredenheid
9
Julian Thomas

Wil je Julian Thomas boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Julian Thomas voor een evenement.

Biografie Julian Thomas

Een muzikale reis door het leven van een zeer getalenteerde, 30-jarige singer/songwriter uit Brabant. Met zijn originele en bijzonder prettig in het gehoor liggende stem, imponerende zanglijnen, indrukwekkend pianospel en pure liedjes vol zeggingskracht maakt Julian Thomas veel indruk. Of het nu een breekbare ballad is, een soulvolle track of een persoonlijke interpretatie van een evergreen, het klinkt allemaal boeiend en oprecht. 

Opener 'Me' zet direct de toon: een up-tempo nummer dat zo veel levenslust en passie uitstraalt dat het je niet meer loslaat, en tegelijkertijd is het een aangename eerste kennismaking met Julian Thomas. Hoewel het album in zijn geheel zeer opgetogen klinkt, schuwt Julian Thomas de zwaardere onderwerpen in zijn teksten niet. Thema's als authenticiteit, voor jezelf opkomen, de zoektocht naar liefde en je hart volgen getuigen van veel levenservaring.

ls kind werd Julian moeilijk geaccepteerd door zijn naaste omgeving door het gemis van zijn linkeronderarm, die tijdens de zwangerschap niet is ontwikkeld. Een gebeurtenis die hem niet alleen gevormd heeft, maar vooral sterker heeft gemaakt. Met name toen hij de helende kracht van muziek ontdekte, en daarmee zijn ultieme passie, kon hij zijn gevoelens tot uiting brengen op een creatieve manier. Met verwijzingen naar pop, folk, country, gospel, soul & blues biedt het album een aantrekkelijke veelzijdigheid.

Als luisteraar wordt je meegevoerd langs verschillende gemoedstoestanden en sferen; van vrolijk ('Mr. Sowbug', 'Stuck With You', 'Lucky Day'), naar uiterst gevoelig ('All Of My Life', 'Live' 'Floating') Julian Thomas bevat ook twee bijzondere covers, die geheel in de lijn van het album liggen: 'Never Let Her Slip Away' van Andrew Gold en Marc Cohn's 'Walking in Memphis, beiden uitgevoerd met veel eigenheid en enthousiasme. 

Als kind viel Julian Thomas al op door zijn enorme muzikaliteit. "Ik dacht altijd dat iedereen kon horen in liedjes wat ik hoorde. Ik kon alle liedjes op gehoor naspelen en vertalen naar tonen, terwijl ik geen noot kon lezen, nog steeds niet trouwens. Ik heb mezelf muzikaal ontwikkeld door mijn oren en gevoel te gebruiken." Tijdens zijn middelbare schooltijd groeide het besef dat er eigenlijk maar een ding was wat hij wilde: een CD opnemen. Hij begon achtereenvolgens aan een studie Engels en een lerarenopleiding, wat vooral een makkelijke manier bleek om fulltime met muziek bezig te zijn. Dag in dag uit schreef en werkte hij aan zijn liedjes. "Ik ben telkens op zoek naar de juiste combinatie van muziek, tekst en zang die me raken en die heel even tijd en ruimte weghalen. Datzelfde hoop ik te bereiken met mijn eigen muziek," aldus Julian. Een periode van zelfreflectie en psychotherapie volgde, maar altijd was er de muziek die hem houvast bood. Toen hij via via de kans kreeg telefonisch auditie te doen voor BMG, kreeg hij gelijk de gelegenheid zijn eerste single op te nemen. Dat werd 'My Friend', dat zelfs een goede hitnotering behaalde en voor Julian het bewijs was dat hij de juiste weg had gekozen. 

En nu is er dan Julian Thomas, een debuut met liedjes die vaak recht uit het hart komen. Liedjes met een emotionele impact, die zowel tot nadenken als tot vrolijkheid stemmen.

Julian Thomas boeken doe je bij Viking Entertainment!

Julian Thomas boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Julian Thomas

Julian Thomas boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Julian Thomas
Julian Thomas
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095