• Oktoberfest
  • Immer Gerade Aus
  • 90's Music Video Tour boeken
  • Nick Nicolai boeken

Jody Bernal

Jody Bernal werd geboren op 12 november 1981 in Bogota, Colombia. Toen hij nog maar 6 maanden oud was werd hij geadopteerd door een Nederlandse familie en groeide op in Delft.

Que Si Que No
Nadat hij op een Spaanstalige cd het nummer ‘Que Si Que No’ hoorde besloot hij samen met zijn goede vriend en tevens topproducer Hans van Eijk een eigen versie te gaan maken. Dit werd onverwacht zo’n grote hit dat het maar liefst 15 weken lang de best verkochte single van Nederland was!  Het nummer had 7 weken een nummer 1-notering in de Nederlandse Top 40 en bij onze Zuiderburen behaalde de plaat de nummer 2 positie in de Vlaamse Ultratop 50.

Meer hits
Een enorme prestatie natuurlijk voor een debuutsingle. Al snel volgde een tweede single met de titel ‘Oh Bambolero’ die in alle lijsten meteen op nummer twee binnenkwam. Jody vestigde destijds gelijk een record om met twee singles op respectievelijk nummer een en twee te staan. Uniek in Nederland! Aansluitend volgde een reeks van successen; Un Beso Mas stond op nummer 5, Dreams eindigde op nummer 8, het duet met Belle Perez behaalde een mooie nummer 5 positie en de hitsingle Chica Bonita strandde uiteindelijk op nummer 4.

Musical
Jody maakte ook stappen op musicalgebied. Jody tourde met de musical 'Fame' een aaneengesloten periode langs de grootste theaters van Nederland en speelde de prachtige rol van 'Joe'. Jody kon alweer een nieuw hoogtepunt aan zijn CV toevoegen. 

Carnaval
Na een ongekende comeback met de zomerhit ‘La Colegiala’, zal Jody Bernal tijdenscarnaval een feestelijke tour doen langs diverse steden en dorpen.  

Onder de noemer Sjiek de Friemel tourt Jody Bernal deze Carnaval met een hoop gekkigheid, danseressen, confetti, slingers en natuurlijk goede muziek. Zijn speciale dj set is een eclectische mix vol urban, dance en classics in de hoofdrol, maar natuurlijk met de nodige dosis carnavalskrakers. Uiteraard pakt Jody tijdens zijn set maar al te graag de mic voor zijn eigen 'guilty pleasures'.

ALAAAAF!