Klanttevredenheid
9
Henk Wijngaard

Wil je Henk Wijngaard boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Henk Wijngaard voor een evenement.

Biografie Henk Wijngaard

Henk Wijngaard werd geboren als zoon van een uit Frankrijk gevluchte moeder en een Canadese geallieerde soldaat. Al jong was hij met de muziek bezig, en op zijn 14e verjaardag kreeg hij van zijn moeder een gitaar. En zo kwam hij in diverse bandjes terecht om wat extra geld bij te verdienen. De bijrijder van zijn vrachtwagen vroeg op een dag waarom hij geen Nederlandstalig liedje ging schrijven voor vrachtwagenchauffeurs. Via verschillende talentenjachten kwam Henk Wijngaard bij platenmaatschappij Telstar terecht, die het nummer "M'n cabine" uitbracht. 

Hij stelde de platenbaas voor om een hele LP vol met chauffeursliedjes te zingen. Maar de platenbaas Johnny Hoes had zijn bedenkingen en verwachtte weinig van Henk Wijngaards vrachtwagenliedjes. Henk Wijngaard was echter vasthoudend en stelde: "Als van de 80.000 vrachtwagenchauffeurs nu eens de helft de plaat leuk vindt en de helft daarvan ook nog eens de LP koopt, dan heeft u er 20.000 van verkocht!" Nadat Johnny Hoes de nummers had gehoord was hij overtuigd en gaf hij toch toestemming. Het eerste beste liedje "Met de vlam in de pijp" werd prompt nummer 1 en talloze hit successen volgden. Bijvoorbeeld "Ik heb mijn wagen volgeladen", "Nachtrijders", "Kilometervreters", "Asfaltrocker", "Containersong", "Ik heb een truck als mijn woning" en "Als chauffeur ben ik geboren". Zijn album "Zingende Wielen” stond een half jaar in de LP top 100. Al met al stond hij vanaf 1977 tot 1990 20 keer in de top 40, en 20 keer nummer 1 in de Nederlandstalige top 10. Dit leverde hem 4 Gouden Albums, plus 3 Gouden Cassettes op. 

Na deze enorme hits, had het daarmee verbonden leven zijn tol geëist. De inspiratie was opeens bij de immens populaire volkszanger verdwenen. Het werd even tijd om afstand van alles te nemen. Henk koos voor zichzelf en zijn gezin en pakte zijn oude beroep van trucker weer op. Na twee jaar ging het toch weer kriebelen. Henk Wijngaard miste zijn fans. En omgekeerd. En zo was het in 1988 opnieuw raak en de gigantische comeback was een feit met een dijk van 'n hit "Een sneeuwwitte bruidsjurk". Op slag ging alles weer crescendo. Hit na hit werd gescoord zoals "Hé Suzie (de bui is over)", "Kijk uit, hier ben ik", "Beun de Beunhaas", "Zo, zoals je bent" en "Ik moet nog jaren mee:" 

In 1996 werd Henk Wijngaard door het toonaangevende blad Misset Horeca uitgeroepen tot de grootste vakman op zijn gebied: Nederlandstalige feestmuziek! Vanwege het aftreden van Paus Benedictus heeft Henk een nieuwe versie van het nummer 'Met de vlam in de pijp opgenomen. Het nummer met de titel “Komt er rook uit de pijp”, is een satire op de wijze van het welbekende deuntje “Met de vlam in de pijp”. De tekst is geschreven door Bert Nonkes, Piet-Cees van der Wel en Henk Wijngaard waarbij het lied is opgenomen in de studio van Piet-Cees van der Wel. 

In augustus 2014 scoort Henk Wijngaard opnieuw. Zijn nieuwe album 'Altijd Onderweg' is binnengekomen op plaats vier in de Album Top 100. Hij staat in de hitlijst tussen internationale artiesten als Coldplay en Stromae en The Common Linnets met Ilse de Lange. De vorige keer dat de zanger in de hitlijst stond met een album was in 1981 met het album 'Volle bak'. Dat album stond toen 28 weken in de Top 100. Van het album 'Altijd Onderweg’ is het nummer 'Ga, Gaaah' als single uitgebracht. 

In 2016 zat Henk 40 jaar in het vak en werd er een jubileum-album uitgebracht. De opnames vonden plaats in de Telstar studio's en daarmee keerde Henk na 38 jaar, na het uitkomen van "Met de vlam in de pijp" en vele andere hits van Johnny Hoes, terug naar waar het allemaal begon. 2016 werd een jaar vol hoogtepunten voor Henk Wijngaard! Het was het jaar van 40, 50, 70! Drie mooie mijlpalen in een jaar: 50 jaar getrouwd met zijn vrouw Trijn, zijn 70e verjaardag, en 40 jaar artiest. 

Henk Wijngaard is tot op de dag van vandaag een zeer gewaardeerde artiest en is hij mede door zijn innemende karakter populair bij een breed publiek waarbij jong en oud voor de honderd procent genieten van zijn optreden.

Henk Wijngaard boeken doe je bij Viking Entertainment!

Henk Wijngaard boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze artiest. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Henk Wijngaard boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Henk Wijngaard
Henk Wijngaard
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095