Klanttevredenheid
9
Henk Poort

Wil je Henk Poort boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Henk Poort voor een evenement.

Biografie Henk Poort

De bariton Henk Poort (1956) begon zijn muzikale en vocale opleiding aan het Sweelinck Conservatorium in zijn geboortestad Amsterdam. Al tijdens zijn studie vestigde hij de aandacht op zich door het eerste Cristina Deutekom Concours te winnen.Na zijn eindexamen in 1988 stelde hij zich onder de hoede van de Italiaanse coach Ettore Campogagliani en de Nederlandse pedagoge Margreet Honig. 

Henk Poort zong bij diverse operahuizen in Europa en bouwde een breed repertoire op. Dat begon met engagements in Ulm en Krefeld waar hij zijn eerste Verdi-rollen zong: Macbeth, Rigoletto, Nabucco en Germont (Traviata). Maar ook Escamillo ('Carmen'), André Thorel (Massenets 'Thérèse') en de titelrollen in 'Eugen Onegin' en 'Guillaume Tell'. Meteen aantal operette-partijen kom hij nijn acteertalent optimaal ontwikkelen. 

Naast de opera kreeg ook het genre van de musical Henk Poorts grote interesse. Als Jean Valjean in 'Les Misérables' en in de titelrol in 'The Phantom of the Opera' kreeg Henk Poort grote bekendheid bij een breed publiek. Na zijn vertolking van de melkboer Tevje in 'Anatevka' had hij gevolg kunnen geven aan talrijke uitnodigingen van regisseurs als Harold Prince en producenten als Cameron Mackintosch voor hoofdrollen in musicals in diverse Europese hoofdsteden. De bariton wilde echter zijn rollen in musicals blijven afwisselen met opera-rollen en de samenwerking voortzetten met dirigenten als Edo de Waart, Lawrence Renes, Yakov Kreitzberg, Gabriele Bellini, Miguel-Angel Gomez Martinez en Alexander Rahbari. 

Henk Poort wordt ook regelmatig als acteur gevraagd. Zo speelde hij in diverse televisieseries (o.a. 'Russen') en de speelfilm 'Nachtrit' en 'Kicks'. 

Henk Poort boeken doe je bij Viking Entertainment!

Henk Poort boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Henk Poort
Henk Poort

Henk Poort boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Henk Poort
Henk Poort
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095