Klanttevredenheid
9
Giel Beelen

Wil je Giel Beelen boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Giel Beelen voor een evenement.

Biografie Giel Beelen

Giel Beelen (1977) begint zijn radiocarrière bij Haarlem 105, de lokale omroep van Haarlem. Hij was, onder andere, te horen op New Dance Radio en werkte bij 10 FM. In 1997 vertrok hij naar 3FM, waar hij te horen was in Pyjama FM. Zendercoördinator Paul van der Lugt ziet hem daar als een echte 3FM dj. Hij moet wel vaak voor Giel in staan. De dj wil nog wel eens ‘aparte’ dingen doen. Bij de AVRO presenteerde hij tijdens de zaterdagnacht het programma ‘De Overnachting’ en in de vrijdagnacht een programma voor de gezamenlijke omroepen. In dit programma zocht hij de grenzen van het toelaatbare op. Hij liet zich oraal bevredigen door een prostituee en in de Dopeshow gebruikte hij verschillende soorten (hard-)drugs. Dit tot ongenoegen van omroepen als de EO, die nota bene meebetaalden aan dit programma. In het voorjaar van 2000 mag Giel het dan in de dagprogrammering proberen. De KRO vraagt Giel om een middagprogramma tussen 14:00 en 16:00 uur te presenteren. Hij mag Edwin Evers als KRO-dj opvolgen. Een jaar later wordt hij op staande voet ontslagen omdat hij in een interview met het KRO programmablad ‘Studio’ het boek Mein Kampf van Hitler had uitgeroepen tot “het indrukwekkendste boek dat hij kende”.

Bij de VARA krijgt hij een nieuwe kans, maar ook hier duurt zijn carrière niet lang. Zijn actie om verkleed als terrorist Osama Bin Laden omroepgebouwen binnen te gaan ging nog net, maar zijn oproep om zijn voormalige werkgever, de KRO, met poederbrieven te bestoken ging volgens de VARA veel te ver. Zo kwam Giel terecht bij AVRO. Daar presenteerde hij iedere dag tussen 04:00 en 06:00 uur het programma: ‘De hele week-up’. Als Claudia de Breij van de zender wordt gehaald omdat zij naar de VARA gaat, neemt Giel voor de NPS een paar maanden het avondprogramma van acht tot tien over. Zijn nachtprogramma blijft hij daarnaast ook gewoon doen. Als 3FM in september 2003 een nieuwe programmering in gebruik neemt maakt Giel elke maandag tot en met donderdag tussen zes en acht ‘s avonds het avondprogramma ‘Gigagiel’ voor de NPS. Daarnaast presenteerde hij elke vrijdagavond tussen 19:00 en 22:00 Hard & Giel. Nadat Rob Stenders naar Yorin FM ging kreeg Giel de kans om terug te gaan naar de VARA om de ochtendshow op 3FM te gaan maken. Deze kans nam hij met beide handen aan en daardoor hoor je hem nu elke werkdag tussen zes en negen ‘s ochtends in het programma ‘GIEL!’. Verder is hij ook te horen in de nacht van vrijdag op en zaterdag tussen 1:00 en 3:00 met ‘Nachtegiel’. In 2007 gaat Giel op uitdrukkelijk verzoek van de VARA ook een televisieprogramma maken. 8 juli 2007 is zijn eerste programma te zien op Nederland 3.

Er kijken bijna een half miljoen mensen naar. In september 2007 barsten de geruchten los dat Giel naar Radio 538 zou gaan om Ruud de Wild in de middag op te volgen. 538 ontkent lang interesse te hebben, maar toch wil de radiozender hem graag inlijven. 25 oktober maakt Giel in een zelf georganiseerde persconferentie tijdens zijn programma bekend dat hij niet naar 538 gaat. “Ik heb hier mijn radio-opvoeding gehad. Daarom heb ik definitief besloten: ik ga….nog niet weg bij 3FM”, zo zegt hij. De voornaamste reden is volgens Giel dat hij niet weg wilde uit de ochtend. “Dat was bij 538 niet echt een optie.” Daarna werd bekend dat hij een uur extra kreeg met zijn ochtendshow op 3FM. Sinds september 2008 duurt ‘GIEL’ tot 10:00 uur. Giel heeft ook diverse prijzen in ontvangst mogen nemen. In 2003 de Marconi Award voor Beste Programmamaker en in 2005, 2006 en 2007 de Marconi Award voor beste presentator. In 2007 viel zijn programma Giel! in de prijzen met de Marconi Award voor beste radioprogramma. Ook bij de publieksprijzen van de Gouden RadioRing weet Beelen een aantal Awards te winnen. In 2008 en 2009 wint hij de Zilveren RadioSter als beste mannelijke presentator. En in 2010 wint hij de RadioRing voor zijn programma Giel!. In mei 2014 verbreekt Giel het wereldrecord maken: hij zet het nieuwe record op 198 uur en 10 seconden. Giel doet de recordpoging ter ere van het 10-jarig bestaan van zijn ochtendshow op 3FM.

iezelfde maand komt er een documentaire uit over hem. De docu ‘Giel! De doorbraak van een shockjock’ gaat over de doorbraak van Giel op de landelijke radio. En tenslotte zal het eindfeest van het 10 jarig bestaan in Carré worden gevierd. Giel Beelen stopt in Augustus 2017 bij 3FM en bij de publieke omroep. Na ruim 20 jaar gaat Giel uitkijken naar andere uitdagingen in de Media.

Vanaf Oktober 2017 Giel weer in de ochtend tussen 06.00 en 09.00 uur op Radio Veronica.

Giel Beelen: ‘Een plek krijgen op een van de meest historische radiomerken die er bestaat, daar kun je als radiomaker alleen maar van dromen. Dus ja, ik ga weer radio maken in de ochtend, begin de dag met een lach, met de Giel Mobiel jaag ik bekend Nederland weer de stuipen op het lijf en zo zullen er nog vele oude vertrouwde maar ook nieuwe programma-items in mijn gloednieuwe show op Radio Veronica te horen zijn. Mijn programma draait om muziek en ik kan in de live-studio van Radio Veronica weer veel nieuwe bands ontvangen.’

Giel Beelen is ook regelmatig als DJ in het land te bewonderen. Giel doet dit dan meestal samen met zijn vriend Tom en samen zetten met de beste 90’s & Nu hits de boel op stelten. Voor meer info over de live optredens van Giel Beelen kunt u contact met ons opnemen. Giel Beelen is beschikbaar voor discotheken, bedrijfsfeesten en festivals. De muziek style is overwegend 90’s & Nu.

Laat Giel van u event een succesvolle avond maken en informeer naar de mogelijkheden.

Giel Beelen boeken doe je bij Viking Entertainment!

Giel Beelen boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Giel Beelen boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Giel Beelen
Giel Beelen
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095