Klanttevredenheid
9
Ernst Daniël Smid boeken

Wil je Ernst Daniël Smid boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Ernst Daniël Smid voor een evenement.

Biografie Ernst Daniël Smid

Ernst-Daniël Smid werd geboren te Enschede op 6 mei 1953. Het gezin verhuisde in 1960 naar Lichtenvoorde. Tijdens zijn schooltijd zat Daniël samen met zijn ouders en enkele broers en zussen op het plaatselijke koor Sursum Corda. Toen ze wat ouder werden, voelden zij zich daar niet zo meer op hun plaats, maar omdat het zingen toch bleef trekken, sloten zij zich in 1968 aan bij een revuegezelschap De Notenkrakers. Met dit gezelschap werden voorstellingen gegeven door heel Nederland.

Ernst-Daniël sloot zich aan bij de Operette Vereniging Winterswijk. Zijn eerste uitvoering was La vie Parisienne van Jacques Offenbach. De regie was in handen van Anneke van der Graaf, voormalig sterzangeres van Opera Forum, nu Nationale Reisopera geheten. Anneke van der Graaf en haar partner Harry France waren enthousiast over zijn stem en raadden hem aan zangles te gaan nemen. Ze heeft hem een jaar gecoached en stond erop dat hij naar Amsterdam zou gaan om daar een studie aan het conservatorium te gaan volgen. Daar werd hij in 1975 aangenomen. Zijn lerares zang was de onlangs overleden sopraan Erna Spoorenberg. Bewegingsleer kreeg hij van Max Dooijes - voormalig danser van Het Ballet der Lage Landen en werd mede daardoor een zich makkelijk op het toneel bewegende zanger.

Na zijn opleiding, verkreeg Ernst-Daniël een engagement bij het Städtebundtheater HOF in Beieren. Zijn eerste rol: Méfisto in Faust. Bij Hof in Beieren zong hij rollen als Méfisto(Faust, Gounod), Germont (Traviata, Verdi), Mama Agata (travestierol in Viva La Mama van Donizetti), Barbier ( Barbiere di Siviglia, Rossini), Jevgeni Onegin (Jevgeni Onegin, Tschjaikovski), Figaro (Nozze di Figaro, Mozart), Onkel Chang (Land des Lächelns, Léhar), Lazar Wolf (Anatevka) en Frank in Strauss' Fledermaus. Tijdens zijn verblijf bij Hof raakte Ernst-Daniël bevriend met Winnifred Wagner en dank zij haar kreeg hij een stipendium voor de Bayreuther Festspiele, een ongelooflijke eer en buitenkans voor een jonge zanger in die tijd.

In een periode van in totaal 5 jaar zong hij te Wuppertal bij de Wuppertaler Bühnen. Hij zong er zo'n 30 grote en kleinere rollen. Van onbekende Wagner's tot Verdi's en Puccini's. Donner (Rheingold), Morald (Die Feen), Wolfram (Tannhäuser), Don Giovanni (Don Giovanni), Carlo(La forza del destino), Falke (Die Fledermaus), Henri (Der Opernball), Silvio ( Paljas), enz. Tussen door gastoptredens in Dettmold( Don Giovanni), Mannheim (Traviata) en Rotterdam (Atilla).

Bij de Nederlandse Opera maakte Ernst-Daniël zijn debuut in een voorstelling van Verdi's Don Carlos. Hij zong er de kleine rol van een der 'deputati fiamminghi'.Grote Nederlandse namen bij deze voorstelling waren Jan Derksen (Rodrigo), Pieter van den Berg (Grandinquisatore), Lieuwe Vissser (Un frate) en Antoinette Tiemessen (Elisabeth). Zijn volgende optreden alhier waren Goffredo in Bellini's Il pirate.
ier zong hij de rol van Ezio. Er zouden nog talrijke optredens in Nederland volgen.

Maar zijn zangcarrière bleef niet beperkt tot opera. Hij zong ook in oratoria: Christus in de Johannes Passion en aria's in de Matthäus Passion. Behalve in Duitsland en in Nederland trad hij ook op in Italië, Frankrijk, België, maar hij werd toch vooral bekend door zijn optredens in musicals: Javert in 407 voorstellingen van 'Les Misérables' en de 'Bloedbarbier van Fleetstreet', Sweeney Todd. Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen gaf hem de kans om Von Trapp te mogen spelen in 300 voorstellingen van de 'The sound of Music'.

Inmiddels meldde zich de TROS met een eigen TV programma. "Una Voce Particolare". Het begon aanvankelijk als een variant op "Jonge Mensen op het Concertpodium" voor amateurs, maar mede door zijn opvattingen over een andere vorm, werd het programma toch gewijzigd. Meer dan 1.2 miljoen kijkers … en dat voor een klassiek programma.

Ernst Daniël Smid boeken doe je bij Viking Entertainment!

Ernst Daniël Smid boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Ernst Daniël Smid boeken

Ernst Daniël Smid boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Ernst Daniël Smid boeken
Ernst Daniël Smid boeken
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095