Klanttevredenheid
9
Critical Mass boeken

Wil je Critical Mass boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Critical Mass voor een evenement.

Biografie Critical Mass

Critical Mass was een Nederlandse Happy Hardcore groep die in de periode 1995 tot 1999, ten tijde van de Happy Hardcore hype, enkele hits in de Nederlandse top 40 scoorde. De groep bestond uit onder meer Huib Schippers (producer), Dave van Hasselaar (producer) en Ed Bout (producer). Later sloot Ludmilla Odijk (zangeres) en MC Energy zich ook bij de groep aan. In 1994 komt de Rotterdamce producer Ed Bout in contact met producer Dave van Hasselaar. Samen besluiten zij een nieuwe groep op te richten. het duo krijgt een opdracht van gabberorganisatie ID&T Records om commerciële Hardcore te maken. Met ''Dancing Together'' scoort Critical Mass een hit. Hetzelfde jaar nog krigjt Critical Mass een gezicht met zangeres Ludmilla Odijk en MC energy.

In 1996 scoort de band groep met singles als ''Burnin' Love'', ''Believe In The Future'' en ''Happy Generation'' enkele Top 40 hits. Later dat jaar kondigt ID&T aan dat Critical Mass spoedig samen wordt gevoegd met 2 Unlimited.
In 1996, wanneer de happy hardcore rage in Nederland langzaam zijn einde nadert, brengt de groep de single ''Together In Dreams'' uit. Deze doet het een stuk minder goed dan verwacht. Bout en Van Hasselaar besluiten hun muziekcarrière een wendig te geven door over te stappen naar andere muziekstijlen. In 1999 komt de laatste single uit, genaamd ''In Your Eyes''. In 2008 trad de groep in originele bezetting weer op, op verschillende Happy Hardcore feesten en zijn weer volop in de scene door de 90's revival.

Critical Mass is te boeken als tape act én als dj team!

Critical Mass boeken doe je bij Viking Entertainment!

Critical Mass boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Critical Mass boeken
Critical Mass boeken

Critical Mass boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Critical Mass boeken
Critical Mass boeken
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095