Klanttevredenheid
9
René Froger

Wil je René Froger boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van René Froger voor een evenement.

Biografie René Froger

Deze Nederlandse artiest, met internationale faam begon z'n carrière in 1987. Z'n eerste single heette 'Love leave Me'. De eerste eerste hit kwam in '88: 'Winter in America'. Nederland en België gingen pas echt uit de bol met het in '89 uitgebrachte 'Alles kan een mens gelukkig maken', een meezinger van formaat. Vanaf dan scoort René Froger de ene hit na de andere. Songs die we allemaal kennen zijn: 'This is the moment', 'Just say hello', 'Nobody else', 'The number one'.

René Froger, de man die in z'n vaders café begon te zingen, verlegde z'n terrein naar Carré, en nog later naar Ahoy. In 1992 scoorde hij met het album 'Sweet hello's & sad goodbyes' 4 keer platina, dus 450.000 stuks!! In 1994 concerteerde hij 4 keer in een nokvol Ahoy.

De successtory bleef maar verdergaan. Want, in 1995 staat hij als eerste Nederlandse Artiest in de Kuip, met 2 superconcerten. 120.000 mensen gaan uit de bol.

De albums 'Walls of emotion', 'Live in concert', en 'Illegal Romeo' scoorden reeds platina in voorverkoop, en kwamen onmiddellijk bij de release op 1 in de hitparade. Toen hij z'n EDISON kreeg, waagde hij het om een duet te zingen met de Canadese diva Céline Dion. Hij kreeg ook een Gouden Harp van het Nederlandse publiek.

In 1998 kwam René Froger verrassend uitpakken met de cd 'Home Again'. De single 'Never fall in love' scoorde onmiddellijk in Nederland en België. De CD betekent voor Rene Froger een terugkeer naar de liedjes waar hij zicht thuis in voelt. Ontroerende ballads, en enkele up-tempo nummers om de zaal op z'n kop te zetten.

'Crazy Way About You' is een gigantische hit in Nederland en België waar hij in 1999 mee scoort. Er volgt nog een single 'I can't stop myself'. De 2 nummers staan op het nieuwe album "I don't break easy'.

In maart 2003 krijgt René Froger een Edison voor z'n hele oeuvre. Voor de rest bezint de artiest zich over het vervolg van z'n carrière. Hij wil iets totaal anders doen. Eind 2005 gaat hij met een nieuwe tour 'Pure & More' de theaters in.

Vanaf 2005 vormt hij tevens samen met Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit de gelegenheidsformatie de Toppers, waarmee hij jaarlijks optreedt.

In 2014 kwam René in de Single Top 100 met zijn WK-hit ''Juich voor Nederland''. Dit liedje maakte hij samen met de stylist Roy Donders, de single werd gebruikt voor de reclamecampagne van Jumbo in die tijd. Dit was de 3e nummer 1-hit op zijn naam.

In 2015/2016 ging Froger het theater in met zijn toer ''Rene Froger, 30 jaar hits''. In 2019 was het feest. De Toppers vierde hun vijftienjarig jubileum. Dit was voor Froger zeker een hoogtepunt omdat hij als enige topper alle 15 jaar heeft meegedraaid. In 2020 gooide corona roet in het eten. De nieuwe kersteditie van de Toppers kon door de aangescherpte maatregelen niet doorgaan. Corona hield René echter niet tegen, in 2021 bracht hij samen met rapper Donnie het nummer ''Bon Gepakt'' uit. 

René Froger boeken doe je bij Viking Entertainment!

René Froger boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
René Froger
René Froger
René Froger

René Froger boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
René Froger
René Froger
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095