Klanttevredenheid
9
Paul Sinha

Wil je Paul Sinha boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Paul Sinha voor een evenement.

Biografie Paul Sinha

Voor popartiest, tekstschrijver en producer Paul Sinha is het de kunst in álles in zijn leven schoonheid te zien. Want, zo meent hij stellig, ‘het leven is helemaal niet zo normaal als wij soms denken, het is magic!’ Precies die instelling is wat hem tot een unieke artiest maakt. Die overigens niet vies is van keihard werken.

Als Paul Sinha op 19-jarige leeftijd zijn eerste platencontract binnensleept, gaat het direct hard. Hij releast hits als ‘Weekje Tenerife’, ‘7 Dagen’ en ‘Nu Gaan’ en al snel volgt zijn debuutplaat Niet Zomaar. Het album markeert een subtiele overgang in de stijl van Sinha. Profileerde de jonge Deventenaar zich eerst nog als hiphopper, steeds meer gaat hij richting de popmuziek. Die transfer tot popartiest is nu definitief voltooid.
Sinha, zoon van een Nederlandse moeder en Engelse vader met Indische roots, groeit op in Deventer. Zijn vader heeft al snel door dat Sinha iets muzikaals in zich heeft. Hij ziet een onbetwist gevoel voor ritme en daarom krijgt de jonge muzikant op zijn vijfde een elektronische drumpad. Een speelgoedding, meer niet, maar goed genoeg om onbewust dat gevoel voor ritme verder te ontwikkelen.

Terwijl Eminem met zijn 8 Mile furore maakt in de Nederlandse bioscopen, luistert Sinha op zijn zevende naar alles wat er uit die hoek van de muziek komt. Hij vreet tracks van G-Unit en 50 Cent for breakfast en ontdekt ook bij zichzelf een zeker talent. “Eenmaal op de middelbare school merkte ik dat ik ook kon schrijven. Voor ik het wist zat ik – net als Eminem – mijn teksten te schrijven in de bus. Uiteindelijk zette ik mijn eerste eigen tracks op YouTube. En daar kreeg ik nog goede reacties op ook.”
Op zijn zestiende wint hij zijn eerste talentenjacht. Een rapwedstrijd in zijn hometown Deventer. “Dat was leuk,” weet hij nog. Maar veel belangrijker dan de winst is zijn ontmoeting met Burak Sagir, met wie hij duo Vans ’n Purp vormt. Samen perfectioneren ze hun skills verder, tot de twee besluiten solo verder te gaan. Die stap om solo te gaan, markeert het begin van een nog veel grotere carrière.
Sinha start een opleiding aan de Herman Brood Academy. Een verademing, zo blijkt. Want voor het eerst sinds hij zijn muzikale knobbel heeft ontdekt, is hij niet meer die ene guy die zich met muziek bemoeit. “Je bent daar met allemaal like-minded mensen en dat heeft mij een enorme duw in de rug gegeven als het om ontwikkeling gaat. Eindelijk kon ik me focussen op het maken van muziek.”

Paul Sinha maakt anno 2019 volbloed popmuziek en daar is hij zeer helder over. Ja, hier en daar zal er nog wel een spoortje hiphop doorklinken in zijn popplaatjes, maar, zo concludeert hij zelf, misschien maakt juist dat zijn flows wel interessant. Wat de inmiddels 23-jarige Sinha met zijn herkenbare geluid wil brengen? Frisse melodielijnen, nieuwe rijmschema’s en beats die je nooit eerder hoorde.
Dat alles overgoten met een romantisch sausje, want Sinha heeft een zesde zintuig voor de love song. Sinha legt uit dat het maar net is hoe je naar een gebeurtenis kijkt. De liefde kan in de kleinste details tot uitdrukking komen. “Als je een op het eerste oog normale situatie bijzonder kunt maken, zie je pas hoe bijzonder die situatie misschien al was. Het leven is helemaal niet zo normaal als wij soms denken, het is magic!”
Een denkwijze die hij vooral van zijn moeder heeft overgenomen. Zijn vader verlaat het gezin als Sinha vijf is, waardoor zijn moeder er ineens alleen voor staat. Niet voor niets zingt hij in ‘Adem In’: “Wat moest ik zonder mama, zij was ook gewoon mijn papa.” Hoewel, helemaal alleen is zijn moeder niet geweest. “Ik ben deels opgevoed door mijn oppas Diny. Doordat zij een totaal andere manier van opvoeden heeft dan mijn moeder, ben ik heel open opgegroeid. Ik ben er een positief mens van geworden.”

En een dankbaar mens, bovendien. Want dat ‘ie ooit de kost zou kunnen verdienen met zijn muziek, dat is iets waar Sinha altijd al van heeft gedroomd. Al verwachtte hij ergens wel dat hij het zou maken. “Ik heb altijd veel zelfvertrouwen gehad en mezelf hoog ingeschaald in de markt. Maar dat betekent niet dat het niet bijzonder is dat het ook écht lukt. Daar ben ik oprecht blij mee.”
Het lukt bij Paul Sinha op meerdere vlakken tegelijk. Want naast het schrijven van zijn eigen repertoire, schrijft hij voor artiesten als Maan en Tabitha. En ook produceren kan ‘ie. Sinha is een gedreven muziekbeest dat er zowel van geniet creatief maximaal te gaan, als de zakelijke kant van de muziekwereld te ontdekken. Het is één van zijn doelen om ‘een machine’ te worden. “Een machine waarvan de mensen weten: hij kan die hele song van A tot Z maken. Van tekst tot muziek en productie. Dat heb ik nog niet volledig onder de knie, maar daar werk ik hard aan.”
Al die noeste arbeid moet leiden tot één alles overkoepelend eindpunt. Paul Sinha wil succesvol worden en zoveel mogelijk mensen bereiken. “Ik ben pas 23 en zet met er zwaar voor in. Er kan nog zó veel. Uiteindelijk wil ik dat iedereen in Nederland fan van me wordt. En de mensen die echt geen fan gaan worden? Die mensen moeten mijn werk qua kwaliteit alsnog goed vinden.”

Paul Sinha boeken doe je bij Viking Entertainment!

Paul Sinha boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze artiest. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Paul Sinha

Paul Sinha boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Paul Sinha
Paul Sinha
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095