Klanttevredenheid
9
Mirjam Timmer boeken

Wil je Mirjam Timmer boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Mirjam Timmer voor een evenement.

Biografie Mirjam Timmer

Mirjam Timmer wordt geboren op 1 juli 1982 in Leeuwarden. Zij groeit op in Warga (Wergea in het Fries). Mirjam is al vanaf haar zevende jaar druk met gitaren en piano's in de weer. Onder andere haar zolderkamer wordt al snel een soort van primitieve studio! Op haar tiende schrijft ze haar eerste liedje, vastbesloten als ze is om zelf muziek te gaan schrijven. In 1998, Mirjam is dan zestien jaar, richt Mirjam samen met haar jeugdvriend Johan van der Veen het bandje Twarres op. 

TWARRES
Met Twarres worden grote successen behaald. Zo wordt de debuutsingle 'Wer Bisto' een grote hit in zowel Nederland als België. Er gaan in totaal meer dan 200.000 singles over de toonbank. Historie, omdat in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek nimmer tevoren een Friestalig liedje nummer 1 werd. Meer dan zes weken lang blijft 'Wer Bisto' daar staan. Debuutalbum 'Stream' komt op 1 binnen in België en bereikt in zowel Nederland als België de platina-status. 

Ook de singles 'She Couldn't Laugh' en 'Children' worden top 10 hits in de Benelux. Ondanks al het succes van Twarres, of juist dankzij het succes blijken de ambities van Mirjam en Johan op verschillende vlakken te liggen. Eind 2003 gaan Mirjam en Johan in goed overleg uit elkaar. 
Mirjam besluit in haar eentje onder de naam MIR (uiteraard de afkorting van Mirjam maar is toevalligerwijs ook Russisch voor vrede) verder te gaan en stort zich op het schrijven van nummers. Daarnaast gaat ze een vruchtbaar samenwerkingsverband aan met de Engelse songwriter John Themis, die eerder successen heeft behaald met o.a. Dido, Sugababes, Tori Amos, Emmylou Harris en de Culture Club. 

Hierbij blijft het niet, want tijdens een Night Of The Proms concert heeft MIR de zanger van 'Simple Minds' Jim Kerr ontmoet, wat meteen klikte. Kerr valt voor het opvallende talent van MIR. Dat contact levert een prachtig duet op 'Deep Blue Sea' dat terug te vinden zal zijn op het nieuwe album van MIR 'Files from London' waarvan de release in het voorjaar gepland staat. Voormalig Twarres-producer Peter van Asten schreef ook een liedje en is verder als executive producer bij het hele project betrokken.

Mirjam Timmer boeken doe je bij Viking Entertainment!

Mirjam Timmer boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Mirjam Timmer boeken

Mirjam Timmer boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Mirjam Timmer boeken
Mirjam Timmer boeken
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095