Klanttevredenheid
9
Ilse DeLange boeken

Wil je Ilse DeLange boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Ilse DeLange voor een evenement.

Biografie Ilse DeLange

Charismatische country/popzangeres die in 1998 voor het eerst van zich laat horen met de single 'I'm Not So Tough'. Als achtjarig meisje wint Ilse een playbackwedstrijd op school en meteen wordt ze gebeten door de showbizz-bug. Later verruilt ze het playbacken voor haar eigen zang en sluit zich aan bij de coverband Cash On Delivery. 

In 1994 treedt Ilse op tijdens de Nederlandse Country Music Awards. Ze wordt ontdekt, maar pas vier jaar later tekent Ilse DeLange een contract met Warner Brothers in Amerika. Ze krijgt de kans haar debuutalbum in Nashville op te nemen met Barry Beckett (die ook met Paul Simon, Bob Dylan, Joe Cocker en Dire Straits heeft gewerkt). Nog voordat World Of Hurt (1998) in Nederland verschijnt, nodigt Paul de Leeuw nodigt Ilse uit voor zijn TV-show. Het liedje dat Ilse DeLange in de show ten gehore brengt is, gelijk haar eerste single: 'I'm Not So Tough'. 

World Of Hurt is een groot succes en wordt in no time dubbelplatina. Ilse heeft inmiddels gebroken met Cash On Delivery en heeft haar eigen begeleidingsband geformeerd. Na een Marlboro Flashback verschijnt eind 1999 Dear John,, een live-album met covers van John Hiatt. De Amerikaanse doorbraak laat ondertussen nog steeds op zich wachten. De Amerikaanse platenmaatschappij wil van Ilse een countryzangeres maken terwijl de Almelose zichzelf als popartieste ziet. In Nederland verschijnt in het jaar 2000 Living On Love. De gelijknamige single wordt een bescheiden hitje. Hierna verbreekt Ilse de contacten met de VS. 

In 2003 brengt Ilse Clean Up uit. Bij de opnames van dit album heeft ze zelf de touwtjes in handen. Ook zijn de teksten door haarzelf geschreven. Ilse's nieuwe sound spreekt het publiek aan, want ook dit album wordt een succes. In 2006 maakt Ilse in Amerika samen met producer Pat Leonard The Great Escape. De eerste drie single zijn 'The Great Escape', 'The Lonely One' en 'I Love You'. Ook een jaar na de release van The Great Escape zijn de singles nog niet op. 'Reach For The Light' verschijnt in mei 2007. Ilse stond in 2007 op meerdere festivals, waaronder Pinkpop.

Samen met Waylon vertegenwoordigde ze als het gelegenheidsduo The Common Linnets Nederland op het Eurovisiesongfestival in Denemarken. Met het  ountry/bluegrass-nummer Calm After the Storm werden The Common Linnets tweede achter Oostenrijk.

Het nummer Calm After the Storm werd een Europese hit met top 10-noteringen in onder meer België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Evenals het debuutalbum van The Common Linnets; het album, dat twee dagen voor de grote finale van het songfestival uitkwam, ging alleen al in Nederland binnen een week vijftigduizend keer over de toonbank.

De cd hield in de albumlijst onder meer grote releases van Michael Jackson en Coldplay van de nummer 1-positie. Er werden wereldwijd meer dan  150 duizend exemplaren van The Common Linnets verkocht, goed voor driedubbel platina. In oktober werden zowel de single als het album met goud beloond in Duitsland en Oostenrijk. Ook hebben de Common Linnets een EBBA award 2015 gewonnen.

Ilse DeLange boeken doe je bij Viking Entertainment!

Ilse DeLange boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Ilse DeLange boeken
Ilse DeLange boeken

Ilse DeLange boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Ilse DeLange boeken
Ilse DeLange boeken
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095