Klanttevredenheid
9
Mieke

Wil je Mieke boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Mieke voor een evenement.

Biografie Mieke

Herinneringen aan vooral de jaren zeventig van de vorige eeuw wanneer MIEKE officieel de showbusiness binnenstapt aan de hand van Pierre Kartner. Het is dan 1973 om precies te zijn en de in vriendelijk Vlaanderen geboren en getogen MIEKE GIJS telt zestien lentes. 

Het zingen zit haar in het bloed. Het wordt echt menens nadat Pierre Kartner haar tijdens een voorstelling van de Vader Abraham Show heeft ontdekt. Niet lang daarna debuteert MIEKE op de single 'Wat een prachtige dag'met Vader Abraham als duet. 
Met hits waarvan vooral 'Een kind zonder moeder' (1974), 'Mijn beste vriendin'(1975), 'Zomertijd'(1975, een duet met Vader Abraham), 'Charlie Chaplin'en 'Als ik jou niet had' (1981) nog altijd niet zijn vergeten. En over hits gesproken, bij een terugblik op de vele successen van MIEKE mag zeker 'Het leger van werkelozen' niet onvermeld blijven. 

Na haar jaren met Pierre Kartner werkt MIEKE samen met o.a. Dries Holten en maakt ze plaatopnamen met prominente artiesten zoals Dennie Christian en Freddy Breck. Plaat na plaat wordt goud . In 1993 waagt ze haar kans om aan het Eurovisiesongfestival deel te nemen, maar ondanks de opvallende uitvoering van 'Waarom zou er vrede zijn' verdwijnt het liedje spoedig achter de horizon. 'Misschien is het nummer wel iets te mooi…', oordeelt een muziekjournalist. 
MIEKE zit echter niet bij de muzikale pakken neer en besluit samen met haar producer Marc de Coen eind 1994 het prachtige 'Laat me alleen' te vereeuwigen. Wanneer echter haar man Hugo op 1 januari 1995 overlijdt laat ze de plaat onmiddellijk uit de winkels halen. Ze stopt met optredens. 

Het bloed kruipt op een gegeven moment waar het niet gaan kan en hoewel ze nog niet denkt aan optredens, voelt ze er in 1997 wel voor om een album te maken met Nederlandstalige bewerkingen van hoogtepunten uit het songbook van de Amerikaanse countryartieste Dolly Parton. 

De klinkende comeback van MIEKE begint echter in het begin van de nieuwe eeuw, in 2001. Met haar single 'Zoiets als liefde' behaalt ze moeiteloos de muzikale voorpagina's, wordt een veelgevraagde gast in verschillende programma's van radio en televisie en krijgt niet lang daarna - gelukkig! - ook weer zin in zaaloptredens. 
Als MIEKE eind 2004 het dertigjarig artiestenjubileum viert, is dat reden voor een aantal feestelijke bedrijvigheden. 

30 JAAR MIEKE. Ze zijn ómgevlogen, maar tienduizenden fans in Vlaanderen en Nederland kijken nu al reikhalzend uit naar een volgend jubileum! 

Mieke boeken doe je bij Viking Entertainment!

Mieke boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Mieke

Mieke boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Mieke
Mieke
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095