Klanttevredenheid
9
Marco Borsato

Wil je Marco Borsato boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Marco Borsato voor een evenement.

Biografie Marco Borsato

Foto: Thomas Piek

Marco Borsato is een Nederlandse zanger, wiens carrière begon bij Henny Huisman's Soundmixshow en is één van de populairste Nederlandse artiesten allertijden. 

Marco Roberto Borsato (geboren in Alkmaar op 21 december 1966) leren we kennen wanneer hij als Billy Vera de soundmixshow wint. Vervolgens maakt hij drie Italiaanstalige albums, omdat deze taalbarrière te groot is, besluit hij Nederlandstalige liedjes te gaan zingen. Hiernaast verzamelt hij een creatief team om zich heen; zoals de tekstschrijvers Leo Driessen en Hans Kooreneef. En toetsenist, arrangeur en producer John Ewbank. Dan is het hek meteen van de dam. De single 'Dromen zijn bedrog' overtreft alle verwachtingen, en bezorgt hem zelfs een plek in het Guinness Book of Records, aangezien het nummer maar liefst dertien weken op nummer 1 in de Top 40 staat. Vanaf dan scoort hij veel hits, waaronder 'Lopen op het Water' dat hij zingt met Sita ter gelegenheid van het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima. 

Op 22 mei 1998 trouwt hij met Leontine Ruiters in het Italiaanse Venetië. Op 30 november datzelfde jaar wordt zijn zoon Luca geboren, daarna krijgen ze een tweede zoon, Senna. Op 3 december 2002 ziet dochtertje Jada het levenslicht en een week later speelt de enige echte ambassadeur van War Child met Tim Klijn het spel Wie Wat Waar, waarvan de opbrengst geheel naar dit goede doel gaat.

In 2004 schrijft Marco Borsato opnieuw geschiedenis. Hij verkoopt binnen no time maar liefst 7(!) Kuip-concerten uit. Hij neemt tevens als eerste artiest de baanbrekende stap om zijn nieuwe cd 'Zien' alleen op DVD uit te brengen. Van dat album komt ook de single 'Voorbij', een duet met zangeres Do en 'Voorbij' betekent de zevende nummer 1 hit voor Marco Borsato. 

In 2006 geeft hij 10(!) uitverkochte concerten in het Gelederdome te Arnhem. Deze 'Symphonica in Rosso' tour was in eerste instantie voor 4 concerten gepland. Marco wordt tijdens deze concerten begleidt door zijn vaste begleidingsband en een symphonisch orkest. De nummer 1 hitsingle 'Rood' is van het gelijknamige album afkomstig en stond maar liefst 55 weken op de eerste plaats. Een nieuw record voor Marco. 

Boekingsinformatie: 
- geen privé-optredens 
- alleen te boeken voor besloten bedrijfsevenementen (afgekaderde doelgroep met genodigden) 
- alleen te boeken met eigen orkest 
- boekingsbeperkingen: geen kaartverkoop - geen media/publiciteit - geen commerciële acties

Marco Borsato boeken doe je bij Viking Entertainment!

Marco Borsato boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze Nederlandse zanger. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Marco Borsato

Marco Borsato boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Marco Borsato
Marco Borsato
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095