Klanttevredenheid
9
Jochem van Gelder

Wil je Jochem van Gelder boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Jochem van Gelder voor een evenement.

Biografie Jochem van Gelder

1975 Jochem treedt voor de eerste keer op met een playbackuitvoering van André van Duin's sambaballensamba. Locatie: speelplaats van de St. Jozefschool te Beneden-Leeuwen.

1979 In het populaire Tv-programma Stuif-Es-In van de AVRO maakt Jochem zijn TV debuut. Hij doet dit met een bandparodie waarin o.a. een persiflage op het journaal.
Locatie: Stuif-Es-In tent in Volendam.

1979 Door duizenden trouwe kijkers van Stuif-Es-In wordt Jochem teruggevraagd voor het programma Stuif-Es-Uit. In dat programma treedt hij op tussen bekende popgroepen zoals Luv, Spargo en BZN.

1980 Tot zijn grote verbazing en tot grote verbazing van de Stuif-Es-In redactie, wordt Jochem wederom terug gevraagd voor Stuif-Es-In. Iets wat slechts zelden is  gebeurd in de geschiedenis van dit legendarische    kinderprogramma.

1983 In het allereerste Tv-programma's van Henny Huisman KRO's zomeravondshow is Jochem te gast. Jochem wint in deze voorloper van de Playback-Show met een door hem zelf vervaardigde bandact.

1983 Jochem verzorgt drie seizoenen lang gastoptredens bij de voorrondes
t/m van de KRO Playback- en later soundmixshows die Joop van de Ende.

1986 door heel Nederland organiseert. Dit tezamen met o.a. Joe Bourne en Gerard Joling.

1986 Samen met zijn neef ontwikkelt Jochem een nieuw kinderspelprogramma 'Het Ganzenspel' waar hij de omroepen voor wil interesseren. Tijdens de in Beneden-Leeuwen gehouden try-outs krijgt hij inderdaad bezoek van zowel de VARA als de AVRO. Het blijft helaas bij een bezoek.....

1988 In het NCRV-programma Showmasters, gepresenteerd door Sandra Reemer, debuteert Jochem op TV als presentator. Door zijn vlotte verschijning en niet in de laatste plaats door zijn specialiteit (het lied over zijn hond Ela) wint hij met groot verschil de derde show.

1989 Jochem wordt samen met Melline Mollerus aangenomen door NCRV om het programma Disney Club te presenteren. Iets wat hij drie seizoenen zal doen. Disney Club groeit in die tijd uit tot één van de populairste kinderprogramma's op de Vaderlandse TV.

1992 'Mensen kijken' is in dit jaar dé grote uitdaging voor Jochem. Het is zijn eerste spelshow voor volwassenen. In acht afleveringen bewijst hij klaar te zijn voor het grote werk. Naast presentator is hij in dit programma ook te zien als verschillende typetjes zoals een zwerver of en student muziek.

1994 In dit jaar is Jochem's droomwens in vervulling gegaan: een eigen
Tv-show voor kinderen, een leeftijdsgroep die hem zeer aanspreekt. Deze show, WILLEM WEVER, is gebaseerd op het gegeven dat kinderen vragen kunnen stellen over hoe dingen in elkaar zitten. In zijn show kunnen ze die vraag stellen en gaan ze samen met Jochem op zoek naar het antwoord.

1997 Nadat Jochem waanzinnige successen heeft behaald met zijn programma Willem Wever en de nieuwe kennisquiz Quatro hoog scoort, introduceerde hij in mei van dit jaar zijn nieuwe theater/kindershow:De Meester is Gek.

1998 In dit jaar ontvangt Jochem tijdens de Televizier-uitreiking . De Margriet-Ster voor het populairste Kinderprogramma. Deze prestigieuze publieksprijs is een waardering voor het enorme succes van Willem Wever.

2000 Eind van dit jaar heeft Jochem van Gelder de presentatie van het programma Willem Wever beëindigd.Hij presenteert inmiddels naast de Strategische kenniskwis Quatro het prime-time TV-programma Praatjesmakers en is vast panellid van Zo Vader Zo Zoon. Als toetje toe wordt Willem Wever , met Jochem, wederom gekozen als populairste Kinderprogramma. Hiervoor ontvangt Jochem de Gouden Stuiver.

2001 Naast het NCRV programma de Bovenkamer en Quatro presenteert Jochem wederom Praatjesmakers en verzorgt vele presentaties en kindershows voor diverse opdrachtgevers. De CD "Wild Geraas "die Jochem maakt i.s.m. Sinterklaas is een schot in de roos. Binnen 5 weken is hij goud en staat hij in de album top 10!!!

2002 In de Zomer van dit jaar komt Jochem met 6 afleveringen van zijn nieuwe prime-time familieshow "Tutti Famili" Een show waarin familiebanden centraal staan. Praatjesmakers worden ingezonden naar Montreux en Quatro blijft een van de best bekeken programma's opZ@ppelin .

2003 Naar aanleiding van zijn Gouden succes met Wild Geraas in het najaar van 2001 en de herhaling van deze succesvolle optredens in 2002 komt er dit najaar een nieuwe CD met Swingende Sint Songs "Wild Geraas 2" en ook een DVD met de echte Sinterklaas "De Pernotenparty.

2004  Jochem is dit jaar weer volop bezig met opnames van Buya, Praatjesmakers,Tuti Famili en twee nieuwe TV programma's:"Huis op Stelten" een programma waarin kinderen mogen aangeven wat ze graag in hun huis verbouwd willen hebben, en "All in The Game", een actief spelprogramma, welke beide dit najaar hun première kennen.

2005 Praatjesmakers blijft ruim een miljoen kijkers scoren per aflevering en in de zomer presenteert Jochem samen met Gregor Bak het programma "De Zingende Zaak "een format wat door Jochem en Gregor is bedacht in samenwerking met NCRV's ideeënfabriek. In oktober ontvangt Jochem tijdens het Televizierring gala de Zilveren TV ster voor de populairste TV-presentator van 2005. Een hoogtepunt in zijn inmiddels 15-jarige tv carrière.

2006 De Zingende Zaak krijgt vervolg in de zomer en wordt aan meerdere landen verkocht. De finale wordt uiteindelijk door 1,3 miljoen mensen bekeken! De Show Op Bestelling gaat in mei in première. Het is een interactieve show waarmee jochem door het land toert. In de SOB mogen  kinderen ter plekke het programma samenstellen. Jochem voert uit… 
  
Heden treedt Jochem van Gelder op met zijn "show op bestelling".....een super super kindershow....wie durft!!!!!!!.

Jochem van Gelder boeken doe je bij Viking Entertainment!

Jochem van Gelder boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Jochem van Gelder

Jochem van Gelder boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Jochem van Gelder
Jochem van Gelder
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095