Klanttevredenheid
9
Isa Zwart

Wil je Isa Zwart boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Isa Zwart voor een evenement.

Biografie Isa Zwart

Dromerig, breekbaar, puur...

Isa schrijft persoonlijke nummers over de kleine en grote dingen van het leven. Ze wordt hierbij geïnspireerd door Billie Eilish, Bon Iver en Lizzy McAlpine. De noodgedwongen 'pauze' tijdens Corona heeft geleid tot nieuwe inzichten. Ze heeft het roer omgegooid en schrijft muziek in de taal die het dichtst bij haarzelf ligt; haar poëtische en breekbare teksten in het Nederlands geven haar nummers een diepere laag.

Isa, uit het jaar 2000, is een veelzijdige singer-songwriter. Al voordat ze kon lezen en schrijven maakte ze zelf liedjes en bedacht ze een eigen ‘notensysteem’ om de liedjes te kunnen onthouden. Toen ze 5 werd kreeg ze haar eerste (roze...) gitaar. Op school deed Isa mee aan vrijwel elke talentenjacht of musical; op het podium voelde ze zich helemaal thuis. Op 13-jarige leeftijd deed ze mee aan de voorrondes van the Voice Kids waar ze het haalde tot aan de Blind Auditions. Vanaf haar 14e speelde en zong Isa op kleine festivals, Kerstconcerten, het Glazen Huis, de Kunstbeweging, etc. Ook deed ze mee aan diverse theaterproducties met Jeugdtheaterschool Loods13 (o.a. Festivalderaa).

In 2017 deed Isa mee aan het programma Idols. Ze wist hier de jury te ontroeren met een eigen bewerkte versie van het nummer ‘Have you ever’ van Creedence Clearwater Revival. Ze hoorde uiteindelijk bij de laatste 20 deelnemers. Van haar auditienummer bij Idols is een mooie clip gemaakt die al meer dan 50.000 keer op You Tube is bekeken. Kort hierna bracht ze haar eerste eigen nummer uit; 'If you believe'. Het nummer is met clip op You Tube te vinden.
In mei 2017 won Isa het Drents Liedjesfestival met het nummer "Mamme See" geschreven door Roy Keuter en Rowdy Prins. Het nummer werd daarna ingezonden voor deelname aan het SUNS Europe Festival in Italie. Ze won hier de publieksprijs.Het winnen van dit festival heeft haar veel gebracht maar toch heeft ze er voor gekozen om zich met name te richten op het schrijven van engelstalige muziek.

2018 stond in het teken van heel veel optredens met voornamelijk eigen muziek op huiskamerconcerten, festivals, intieme feestjes etc. In oktober 2018 vertrok Isa naar Australië om rond te reizen. Tijdens deze reis raakte ze geïnspireerd door de prachtige natuur, de Aboriginals en mooie plaatsjes als Byron Bay. Naast een prachtige ervaring rijker kwam ze terug met mooie nieuwe nummers. In januari 2019 won Isa de Award Beste Talent 2018 op het Popgala Noord van Eurosonic Noorderslag! In april 2019 werd haar single 'I Remember' gereleased. Het nummer wordt de titelsong van de Duits-Nederlandse oorlogsfilm 'Verraderlijke Liefde' die in het voorjaar van 2020 uit zal komen (en waarin ze ook een klein rolletje zal hebben...)
Sinds de zomer van 2019 speelt Isa ook met band. Met Jelle van Dijk (bas), Geosy Kleefman (gitaar) en Lenard Davers (drums) heeft ze een enorme muzikale klik. Ze speelden op een aantal festivals met als hoogtepunten Sweelpop en Strawberry Fields. Met haar band deed ze ook mee aan Drentsch Peil XL 2019; vanuit dit traject is ze met nog 2 bands geselecteerd om mee te doen aan het 'Hit the North' Traject. Dit initatief is er op gericht om het ontwikkelen van professioneel talent in het Noorden te stimuleren.

In oktober 2019 is Isa is geselecteerd als 'member' van de G3 Gibson Generation Group. Gibson, toonaangevende bouwer van gitaren uit Amerika, wil met dit initiatief jonge muzikanten stimuleren en begeleiden. De muzikanten krijgen de kans om o.a. op te treden op door Gibson gesponsorde festivals, shows en demo’s.

In januari 2020 speelde Isa met haar band op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Op de planning voor 2020 staan o.a. optredens op Bevrijdingsfestivals, Taribush Kuna Festival, Hedon Zwolle (support act), Booster Festival Enschede, POA Festival Duitsland.

Isa Zwart boeken doe je bij Viking Entertainment!

Isa Zwart boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze Isa. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Isa Zwart
Isa Zwart

Persfoto's

Isa Zwart boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Isa Zwart
Isa Zwart
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095