Klanttevredenheid
9
George Baker

Wil je George Baker boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van George Baker voor een evenement.

Biografie George Baker

De muziek van George Baker spreekt 25 jaar na de legendarische wereldhit 'Una Paloma Blanca' onverminderd tot de verbeelding: alleen al vorig jaar werden meer dan 5 miljoen titels verkocht. George Baker is te boeken met de live begeleiding van Tilt. Back in the charts! 'Little Green Bag' scoorde in 1999 hoog in de hitlijsten nadat het was gebruikt als titelsong voor Quentin Tarantino's film Reservoir Dogs.

Naar aanleiding van dit succes werd 'Little Green Bag' voor een Japanse reclamespot van een bekend whiskeymerk, en de overweldigende reacties op deze commercial deden de platenmaatschappij besluiten de single en het album in zijn geheel opnieuw uit te brengen. Tom Jones Vervolgens gebruikten ook reclamebureaus in Frankrijk, Scandinavië en Italië 'Little Green Bag', met als gevolg dat het liedje 30 jaar na de eerste release opnieuw een internationale hit werd. Ook Tom Jones scoorde in 1999 een nr. 1 hit (oa. in Engeland) met zijn versie: hij verkocht meer dan 3 miljoen exemplaren. Als klap op de vuurpijl scoorde de Duitse megaster Stefan Raab met zijn Una Paloma Blanca Boys in 1999 een nr.1 hit in alle Duitstalige landen met 'Una Paloma Blanca'. George Baker, Nederland's meest succesvolle zanger en componist. Wie is deze man die 30 jaar na zijn debuut nog zoveel weet los te maken in de internationale popwereld? Na een tiental bandjes en 40 baantjes, van bouwvakker, havenarbeider tot schoorsteenveger besloot George in 1967 - inmiddels 23 jaar en getrouwd - te solliciteren als zanger bij de in de Zaanstreek beroemde band 'Soul Invention'. In die tijd ontdekte hij zijn talent voor het schrijven van liedjes.

Toen de band in 1969 bij het toenmalige platenlabel Negram een geslaagde auditie deed, werden er onder leiding van producer Richard Dubois een drietal composities van zijn hand opgenomen. Eén daarvan was het legendarische 'Little Green Bag', de eerste hit van de band, inmiddels omgedoopt tot 'George Baker Selection'. Wereldhit George: "Ik zal nooit meer het moment vergeten dat een piepjonge Lex Harding onze eerste plaat aankondigde met de woorden: 'hier dan een nieuwe band met hun eerste uitstekende plaatje "Little Green Bag", laten we hopen dat het geen eendagsvlieg is'. Het bleek al snel dat de band met George een zanger en songwriter van groot formaat in huis had: 'Little Green Bag' werd in hoog tempo een wereldhit. Lopende band Terwijl George nog achter de lopende band stond te werken in een limonadefabriek bereikte het nummer de 5e plaats in de US Billboard Top 100.

George: "We hadden een band, we hadden een wereldhit, we hadden alleen nog geen manager. Totdat Jaap Buys uit Volendam zich aandiende met de woorden: 'Jullie zijn aardige jongens, maar zakelijk gezien is het een puinhoop'." Jaap stelde orde op zaken en onder leiding van koningskoppel Baker en Buys werd het succes van de GBS tot grote hoogten opgestuwd, met als hoogtepunt de in 1975 verschenen single 'Una Paloma Blanca'. Uit elkaar 'Una Paloma Blanca' werd een wereldhit met in bijna ieder land een nummer één notering en een totale verkoop van ± 9 miljoen exemplaren. Daarmee waren de naam van de band en haar zanger/componist/producer voorgoed gevestigd. Zowel 'Una Paloma Blanca' als 'Little Green Bag' zijn tot op de dag van vandaag wereldwijde evergreens. Grote hits als 'Morning Sky', 'Wild Bird' en 'Manana' volgden, tot in 1978 het doek vrij onverwacht viel voor de groep. De band ging uit elkaar, na de verkoop van meer dan 20 miljoen platen en vele duizenden optredens. George achteraf: "de drukte en de verwachtingen waren te groot voor een gewoon mens". Waar de meeste artiesten op hun lauweren zouden gaan rusten na zoveel succes was de carrière van George echter nog lang niet voorbij: terwijl de overige bandleden emplooi vonden bij andere formaties ging hij solo, met grote hits in binnen- en buitenland, zoals 'Rosita', 'Sing for the day', 'All my love' en 'Magdalena'. Santa Lucia by night Begin jaren '80 werd het stiller rondom de zanger, mede door zijn verhuizing naar Spanje. Toch bleef hij zeer goede platen maken zoals 'Wild Flower' en 'The Winds of Time'.

In 1985 keerde George terug naar Nederland om een nieuwe Selection op te richten. Het was meteen raak: er werd een dikke hit behaald met 'Santa Lucia by night'. Nieuwe gouden platen en tournees volgden, totdat ook de tweede Selection in 1989 uit elkaar ging. George besloot zich vanaf dat moment definitief op zijn solocarrière te richten. Tegenwoordig is George Baker nog even actief als voorheen. Zo deed hij in 1999 vele radio- en TV-shows, honderden live optredens in Nederland, België en Duitsland en legde hij de hand aan zijn nieuwste album, 'Flashback', met de enerverende single 'Reasons to believe'. Na beluistering van het album wordt duidelijk waarom Baker Nederland's meest succesvolle zanger en componist allertijden is: zo'n groot talent voor het schrijven van instant klassiekers is maar weinigen gegund. "Keep it simple, play your guitar and sing that song".

George Baker boeken doe je bij Viking Entertainment!

George Baker boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
George Baker
George Baker
George Baker

George Baker boeken?

EUR Prijs v.a. € 4500,- excl. BTW
Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
George Baker
George Baker
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095