Klanttevredenheid
9
Eva Simons boeken

Wil je Eva Simons boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Eva Simons voor een evenement.

Biografie Eva Simons

De Nederlandse zangeres Eva Simons wist niet wat haar overkwam toen een uitgelekte versie van haar nieuwe nummer Silly Boy ineens via YouTube de hele wereld overging onder de titel Rihanna featuring Lady Gaga.
 

Een onbekende plaatste het nummer op de videowebsite in de veronderstelling dat het om een unieke samenwerking tussen de twee Amerikaanse sterren zou gaan. In drie maanden tijd is het nummer meer dan vier miljoen keer beluisterd. Ook platenmaatschappij EMI pikte het op en bood Simons een wereldwijd platencontract aan, waar zij donderdag haar handtekening onder plaatste.
 

Simons vindt het misverstand vooral heel gaaf. “Ik heb hier ontzettend veel geluk mee, mijn nummer heeft op deze manier al heel veel mensen bereikt. Hoewel het wel een geluk bij een ongeluk is, want eerst baalde ik enorm dat iemand mijn nummer zomaar online had gezet.” Hoe de verwarring is ontstaan is voor haar een raadsel. “Kennelijk vindt men mijn stem op die van Rihanna en Lady Gaga lijken. Waarschijnlijk heeft de titel er ook iets mee te maken, mensen denken dat het een reactie van Rihanna is op de mishandeling door haar ex-vriendje Chris Brown.”
 

”De miljoenen muziekliefhebbers die het nummer inmiddels beluisterden speculeren op de videosite over de afkomst van het vermeende duet. De meesten trekken snel de conclusie dat het niet om de twee sterren gaat, maar wie er dan achter het uptempo nummer zit, is hen niet duidelijk. Sinds Silly Boy op 7 april vanuit Mexico op het wereld wijde web verscheen, maakten YouTube-gebruikers er videoclips bij (van compilaties uit eerdere video’s van Rihanna en Lady Gaga tot een heuse clip gemaakt in het videospel Sims), is er een remix online gezet en zijn zelfs filmpjes geplaatst waarin tienermeisjes het nummer in hun huiskamer uit volle borst mee-playbacken.
 

Na het internationale succes was snel duidelijk dat Silly Boy de eerste single van Simons zou worden. Op haar website berichtte zij te werken aan haar album en ook bezig te zijn haar tweede single uit te kiezen. Het enige wat bekend was, was dat het nummer van een Amerikaanse producent was. Een paar dagen later liet ze via haar Twitterpagina weten dat Don’t Stop The Beat een nieuw nummer was van haar album. Men ging er toen vanuit dat dat haar tweede single zou worden.
 

Simons via Twitter weten dat er een remix was gemaakt van haar tweede single en dat het niet Don’t Stop The Beat was. Na vele geruchten bevestigde Simons tijdens een interview met het Nederlandse radiostation FunX, net nadat zij had opgetreden bij het Hi5-concert in de HMH, dat haar nieuwe single Look But Don’t Touch zou heten. De single zou in het najaar uitkomen, maar dat gebeurde niet. In augustus kwam een andere single uit, getiteld Take over control. Het was een samenwerking met Simons’ producer en dj Afrojack. Het betrof officieel een single van Afrojack, waaraan Simons als meewerkend artiest meedeed. Take Over Control was haar eerste hit in Engeland: het behaalde de 24e plaats, terwijl het in Malta een top 5-hit werd en in de lijst van heel Europa tot nummer 105 kwam.
 

Niet veel later kwam er opnieuw een single uit genaamd I Don’t Like You. Dit werd Simons’ eerste solo hit in Amerika. Het nummer werd een nummer één hit in de U.S dance hitlijst. Enkele weken later werd bekend gemaakt dat de tweede single van Will.i.am zijn album #willpower “This is love” zal heten. Later bevestigde hij dat dit een samenwerking ging worden met de Nederlandse zangeres Eva Simons. Niet veel later volgde de videoclip bij de single. This Is Love Dit werd een nummer één hit in Engeland en belandde op nummer twee in Ierland. Het nummer is ook zeer populair in Nederland & België. Dit nummer zorgde voor Eva Simons’ haar wereldwijde doorbraak. Later kwam het nummer Renegade uit, de tweede single van Simons’ eerste album.

Ook was Eva Simons ook te zien als het voorprogramma van LMFAO en was ze te zien op enkele festivals in Europa en Amerika. Niet veel later kwam het nummer I Need More dat een samenwerking is met Apster. Eva maakte ook bekend dat haar eerste studioalbum een jaar later zou uitkomen. Ook staat ze dat jaar in het voorprogramma van Beyoncé’s wereldtournee; The Mrs. Carter Show World Tour. 

Eva Simons boeken doe je bij Viking Entertainment!

Eva Simons boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Eva Simons boeken

Eva Simons boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Eva Simons boeken
Eva Simons boeken
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095