Klanttevredenheid
9
DJ Higgens boeken

Wil je DJ Higgens boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van DJ Higgens voor een evenement.

Biografie DJ Higgens

Johan Haagen, alias DJ Higgens. Zijn stijl van het draaien van techno zou het best omschreven kunnen worden als een gebalanceerde mix van bass-gedreven techno met een uplifting geluid. Gecombineerd met tracks met de opmerkelijke Roland TB 303 acid sounds, af en toe tracks met subtiele trance-invloeden, en een vleugje hardere tracks, creëert hij de set die hij zelf het meest geniet.

Zijn eerste contact met de dancescene was ergens in 1990. In die dagen, toen dance nog niet zo geaccepteerd was als tegenwoordig, groeide de liefde voor het luisteren naar housemuziek en het bijwonen van feesten steeds meer. Dance Valley 1998 was eigenlijk het moment dat hij de drang voelde om zelf een paar draaitafels en een mixer te kopen. Binnen een jaar werd de eerste uitrusting geüpgraded naar een tweedehands paar echte Technics SL-1210 draaitafels (de zwarte vind ik het mooist). Hij voelt zich gelukkig dat hij begonnen is met dj-en op vinyl. Hij heeft veel uren en geld besteed in platenwinkels, hoewel hij tegenwoordig van digitale bronnen speelt.

De eerste stijl van dj-en was UK Hardhouse. Deze stijl van dansmuziek was tussen midden jaren negentig en 2005 zeer populair in het clubcircuit in Nederland. De Melkweg in Amsterdam was de belangrijkste locatie en was jarenlang de thuisbasis van het evenement HQ (High Quality) met resident-dj's DJ JP en Tom Harding.

Na Johan's eerste optreden, in de line-up van een klein huisfeest, werd door de organisator de behoefte aan een artiestennaam vastgesteld. Het antwoord kwam in een split second: "Oké, laten we het DJ Higgens noemen." In de tijd van het draaien van UK Hardhouse speelde Johan veel gigs. De locaties varieerden van kleine vuile bars, gesubsidieerde poppodia, gekraakte gebouwen tot clubs. Een paar namen: Burgerweeshuis Deventer, Boerderij Zoetermeer, Club Item Amsterdam, Club Fantasy IJsselstein.

Rond 2006 nam de voorkeur voor het draaien van techno steeds meer toe. Het donkere geluid gecombineerd met een rollende baslijn waren de juiste ingrediënten voor het nieuwe pad om te bewandelen.

De huidige stijl die DJ Higgens draait, bevat en vertegenwoordigt alle favoriete componenten die het vuur in hem aanwakkeren. Waar beter dan op het podium...

2018 was het jaar waarin alles samenkwam. Op de avond van het allerlaatste dj-optreden van Tom Harding werd DJ Higgens gevraagd om de openingsset van de avond te draaien, in De Melkweg in Amsterdam. Een dj-set van technomuziek, op het typische HQ hardhouse-evenement. Het voelde als een eer en dat doet het nog steeds. Eigenlijk is het dezelfde plek waar hij twintig jaar eerder als bezoeker verliefd werd op de muziek.

DJ Higgens boeken doe je bij Viking Entertainment!

DJ Higgens boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
DJ Higgens boeken
DJ Higgens boeken

DJ Higgens boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
DJ Higgens boeken
DJ Higgens boeken
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095