Klanttevredenheid
9
Colin Banks boeken

Wil je Colin Banks boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Colin Banks voor een evenement.

Biografie Colin Banks

Colin Banks, geboren op 12 maart 1971 in Bergen op Zoom, is sinds april 2010 dj op 100% NL. Hij maakt je hier iedere werkdag tussen 07.00 en 10.00 uur wakker met 'De Muziek van Nederland'. Hiervoor was Colin dj bij zenders als Noordzee FM, Radio 538, Radio Veronica en het Belgische C-Dance. Piraat in huis 

 "Vroeger speelde ik al dat ik op de radio was. Ik draaide dan muziek en riep zo door de kamer heen welke plaat op stond en nam dat op. In mijn fantasie was mijn programma live op de radio. Je moest dan ook niet onaangekondigd mijn kamer binnenkomen want ik werd razend omdat je midden in de uitzending viel!" Eind jaren '70 komt de studio van de plaatselijke piraat 'Radio Power' in huis bij de familie Banks. "Ik ging toen helemaal los. Dat illegale radiostation kwam dus naast mijn slaapkamer! 's Avonds vanaf zes uur zonden ze uit tot een uurtje of tien en op vrijdagavond tot 02.00 uur. Dat was voormij het echte werk! Ik lag dan met de transistorradio onder mijn kussen te luisteren naar de uitzendingen die naast mijn kamer werden gemaakt. Behalve de vrijdag mocht ik aan het eind van de avond met één druk op de knop de zender uitzetten. Dat was fantastisch!" 

Kortsluiting 
Toen Colin een jaar of dertien was begon hij samen met een vriendje een eigen piratenzender, 'Radio Paradise'. Een radiocassetterecorder werd door wat geknutsel met draadjes omgebouwd tot zender, heel simpel. "Er was daardoor wel eens kortsluiting in huis. Maar wij hadden wel onze eigen zender die misschien in de omtrek van één kilometer was te horen." 

Tientje 
Vanaf zijn vijftiende had Colin een drive-in show. "Een hele avond draaien voor tien gulden. De auto van mijn vader werd tot de nok toe gevuld met spullen en dan draaide ik bij de plaatselijke voetbalvereniging. Het was niet om aan te horen!" Daarna volgden schoolfeesten en Colin merkte dat hij daar wel goed mee scoorde. Het aantal boekingen bleef groeien, net zoals de aandacht van de meisjes. Banks wilde zich meer richten op het draaien in het land. "De echte radio was zo onbereikbaar, zoals het grote Veronica met mensen als Curry & Van Inkel. Daar was ik te jong voor en ik dacht dat ik daar als Brabander toch niet tussen zou komen."

Ola Line 
"Na mijn eindexamen kwam mijn opa aan met een krantenadvertentie waarin ze dj's zochten voor op een passagiersschip. Ik heb gebeld en kon auditie komen doen. Ik was zenuwachtig want het was wel professioneel spul, maar ik vond het helemaal te gek!" Colin kwam, achttien jaar oud, op de ferry terecht van Ola Line Vlissingen-Sheerness. De boot die hij vroeger als kind nam naar zijn familie in Engeland. Colin: "Je heb op tv tegenwoordig van die docu-soaps over de Easy Cruise en meer van dat soort schepen, ja zo werkt het echt! Ach jongen ik was 24 uur per dag dronken. Ik weet er weinig meer van, maar het was beslist een superfeest. Op zo'n boot met al die passagiers en Engelse meiden ging ik helemaal los. Daar heb ik heb wel geleerd om van mij af te bijten. Veel verschillende nationaliteiten en matrozen, niet het makkelijkste volk. Van mijn eerste salaris wat ik verdiende heb ik voor mijn ouders een cd-speler gekocht, die was toen net nieuw in 1989." 

We've got a new DJ from Holland! 
Een bevriende collega van Colin woonde in Liverpool. "Met die jongen ben ik een keer meegegaan naar Liverpool, gewoon als vakantie. Ik vond het daar eigenlijk wel te gek. Ik kwam terecht in één van de grootste discotheken van de stad 'Fellows' en werd voorgesteld aan de resident-dj van de discotheek: "Dit is Colin, dj in Nederland". Waarop die dj zei, okay jongen laat maar horen wat je kunt! Ik heb toen met zijn nieuwste platen een half uur gedraaid voor zo'n zesduizend man. "We've got a new DJ, Colin Banks from Holland!" Dat beviel goed. Ik kon in deze discotheek blijven draaien." Het werk op het passagiersschip deed Colin naast zijn werk als dj in Liverpool. 

België 
Na een aantal jaren geen radio gemaakt te hebben vroeg een vriend van Colin of hij het leuk vond om in België bij de lokale radio een programma te gaan maken. Na een proefuitzending kon Colin direct in het weekend een hitlijst voor het lokale radiostation Arta FM in Zandvliet gaan presenteren. Colin kreeg de smaak van het radio maken weer helemaal te pakken. Het smaakte naar meer: "Ik ben demo's gaan sturen naar de nationale radiozenders in Nederland. Twee naar Veronica en twee naar Radio 538. Robert Jensen en Unico Glorie van Veronica gaven het commentaar: "het zit er wel in maar je moet meer uren maken". Van Radio 538 kreeg ik één keer een reactie van Erik de Zwart: "bedankt voor je interesse maar we hebben op dit moment geen vacature". 

C-Dance & Radio 538 
Eén van de eigenaren van de lokale radio begon in 1996 een commercieel radiostation in België, C-Dance, waar Colin aan de slag kon als dj. Het was een clubachtig station, á la ID&T radio. Het beviel hem erg goed en hij kon meer programma's gaan maken en daarnaast voor C-Dance gaan draaien in clubs. In 1999 kreeg Colin de tip om bij Radio 538 te solliciteren. Colin: "Ik heb toen naar Radio 538 gebeld en kon een demo sturen. Bart van Leeuwen die daar toen programmadirecteur was, stond na een dag op mijn voice-mail. Uiteindelijk was ik binnen acht dagen te horen bij het Nederlandse Radio 538 met het progragramma '53nacht'! Als broekie kwam ik Hilversum binnen. Ik wist net waar het lag!" 

Ochtendshow: nieuwe tieten weggeven 
In december 2000 werd Colin gebeld door Noordzee FM die op zoek was naar een ochtend-dj. "Op Schiphol had ik een gesprek met de grote baas uit Denemarken. Ik heb tegen hem gezegd: ik ben een strakke dj en geen Edwin Evers." Noordzee ging ermee akkoord en Colin kon de ochtendshow gaan presenteren. "Ik had een dagelijks programma en was er erg blij mee. Pas na een paar maanden realiseerde ik mij dat ik recht tegenover alle belangrijke dj's met hun ochtendprogramma's zat. Ik heb daar jaren met veel plezier gewerkt en erg veel geleerd. En veel spraakmakende acties gedaan zoals het weggeven van nieuwe tieten, iedere dag een vliegreis, twee auto's, e.d." Met de komst van Erik de Zwart als nieuwe directeur van Noordzee FM kreeg Colin de middagshow, wat een iets relaxter tijdstip voor hem was. 

Veronica=Radio 
Vanaf oktober was Colin te horen bij het station met de beste 80's & 90's hits met weekendprogramma's als 'Veronica's 80's Hotline' en 'Ook Goeiemorgen'. Hij presenteerde Banks samen met Jan Paparazzi de ochtendshow van Radio Veronica; 'Ook Goeienmorgen'. Toen Paparazzi besloot te stoppen ging Colin die ochtendshow in het weekend maken en werd hij de vaste vervanger van Goud van Oud. Daarna kreeg Colin een aanbieding van radio 100%NL om daar iedere werkdag de Ochtendshow te gaan doen. Hij bedacht zich geen moment en nam die aanbieding met beide handen aan. Colin: 'Niets is zo gaaf als een Ochtendshow maken. Je hebt de kans om je luisteraars het gevoel van de dag mee te geven. 100%NL is een jonge en frisse club die leuke en toegankelijke radio wil maken en de muziek van Nederland wil laten horen. Toen zij mij deze kans gaven wilde ik die niet voorbij laten gaan. Ik voel me hier zeer happy en gewaardeerd. Met ruim 1,8 miljoen luisteraars per week ben ik zeer blij, maar dat worden er de komende tijd zeker meer, daar gaan we voor!

Colin Banks boeken doe je bij Viking Entertainment!

Colin Banks boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Colin Banks boeken
Colin Banks boeken

Colin Banks boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Colin Banks boeken
Colin Banks boeken
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095