Klanttevredenheid
9
Big2

Wil je Big2 boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Big2 voor een evenement.

Biografie Big2

Big2 (Twan van Steenhoven) is rapper én producer en was ooit de helft van de populairste hiphopact van Nederland; The Opposites. In het begin van de jaren '00 maakten hij en Willem -toen nog Willy- Engelstalige raps, maar met hun eerste Nederlandstalige raps bereikten ze voor het eerst een groot publiek. Op de Straatremixes-cd's van D-Men, met onder meer Lange Frans en Yes-R, rapten ze op bekende Amerikaanse instrumentals, waarna ze al gauw overstapten naar echt eigen, door Big2 geproduceerde, materiaal. Hun eerste album De Fik Erin verscheen op Top Notch en bevatte onder meer de hit Slaap, inclusief een video waar je in die tijd niet omheen kon: of je nou TMF, The Box of MTV aanzette; The Opposites kwamen hoe dan ook voorbij op je beeldscherm.

Die succesvolle lijn trokken ze door met Begin Twintig, Succes / Ik Ben Twan en hun laatste album Slapeloze Nachten. Hits als Geen Klasse, Geen Stijl, Hey DJ, Dom, Lomp & Famous, Sukkel Voor De Liefde en Thunder brachten hen naar de grootste podia en festivals van Nederland; Lowlands, Pinkpop, Paradiso, geen zaal of tent kon ontsnappen aan de chaos die het tweetal creëerde. Ze brachten hiphop naar de mainstream en hebben de maatstaf gezet voor de moderne hiphopshows: moshpits, wall of death's, salto's, perfecte cirkelpits waren aan de orde van de dag en iedereen deed vrolijk mee in de bende.

Daarna werd het stil rondom The Opposites, maar bleef Big2 altijd muziek maken. Bende is ook de titel van zijn eerste solo-EP, die hij maakte met zijn vrienden van Stray Bullets. Ongedwongen, losse, feelgood-muziek, net als hij een paar maanden daarvoor ook liet horen met de groep Mario Kartel, die hij vormde met Spacekees, Tellem en Yung Felix. Die twee releases verschenen gedeeltelijk via zijn eigen label Dream Team. Verder produceerde hij bijvoorbeeld Dio's debuutalbum Rock 'N Roll en nummers voor Yes-R (Me Boy), Sticks (Waar Wacht Je Op?), Appa & Sjaak (Wat Is Er) en het project Straight Outta Control, waarmee hij met collega's de legendarische groep N.W.A. eerde.

Big2 's nieuwe solo-album is af en moet dit jaar het licht zien. Big2: "Het is een reflectie op alle gekkigheid die we het afgelopen decennium hebben meegemaakt. Tegelijkertijd is het een startschot voor hoe de komende tien jaar eruit gaan zien." En bij een nieuwe plaat hoort natuurlijk ook een spiksplinternieuwe live show: "Ik ga performen met een live band, dat wordt één grote teringgezellige boel. Er komt een hele andere energie vrij als met een dj." Hij kijkt uit naar zijn shows, die volgens hem het best zijn te omschrijven als gezellig, puur en energiek. "Geef me een podium en ik sloop 'm!"

Big2 boeken doe je bij Viking Entertainment!

Big2 boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze artiest. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Big2

Big2 boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Big2
Big2
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095