Klanttevredenheid
9
Ronnie Tober

Wil je Ronnie Tober boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Ronnie Tober voor een evenement.

Biografie Ronnie Tober

Bijna 45 jaar is Ronnie Tober een bekend en succesvol zanger/entertainer. Drie jaar na Ronnie's geboorte (21 pril 1945 te Bussum) emigreerde hij samen met zijn ouders, twee broers en zus naar Amerika. Hier was het waar zijn muzikale talenten werden ontdekt. Hij zong op familiefeestjes, begeleid door zijn moeder op de piano. Van zijn 8e tot zijn 14e zong Ronnie bij een in Albany (New York) bekend kerkkoor (St. Peters Episcopal Boys Choir) en werd daar solo-zanger. Een jaar daarna werd zijn eerste single uitgebracht onder de titel "Who taught you how" en gaf hem bekendheid in Albany en omgeving.
                    

Vanaf 1961 was Ronnie regelmatig te zien als gast in TV Shows als "The Perry Como Show" en "The Ed Sullivan Show". Kreeg zijn eigen lokale TV shows en werd in 1962 uitgeroepen tot "Junior Mr. America". Een tournee door alle staten van Amerika was het gevolg. Ronnie deed mee in de musicals "Little Mary Sunshine", "The Boyfriend" en speelde mee in de TV film "Route 66" met George Maharis. Hoogtepunt van zijn Amerikaanse jaren is een optreden geweest voor Nixon en John F.Kennedy.
                    

Ronnie's deelname aan het Knokke Festival bracht hem bekendheid in Europa. Gastoptredens in t.v.-shows van Caterina Valente, Nina en Frederik, grote oudejaarsavondshows in Duitsland waren regelmatig terugkerende activiteiten. Verschillende malen heeft Ronnie ons land mogen vertegenwoordigen op allerlei songfestivals. Zoals Knokke, Athene en Sopot (Polen). In Polen werd hij n.a.v. zin deelname vele malen uitgenodigd voor grote tv shows.
                    

Tweemaal heeft hij de gelegenheid gehad mee te doen aan het Eurovisie-Songfestival. In 1965 was hij deelnemer aan de Nederlandse voorrondes met het nummer "Geweldig", welk nummer hem geweldig veel succes bracht. En in 1968 mocht hij na de Nederlandse voorrondes te hebben gewonnen, Nederland vertegenwoordigen in de Royal Albert Hall te Londen met het lied "Morgen".
Ter ere van zijn 40-jarig jubileum werd er een galaconcert gehouden. Een persoonlijk hoogtepunt van deze gala-avond was zijn Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester De Graaf van Apeldoorn spelde hem de versierselen, horend bij deze onderscheiding, op.
                    

 In 2002 sticht hij de Ronnie Tober Foundation, deze stichting zet zich in tegen de vereenzaming van personen met een verstandelijke handicap. Ter promotie van de Ronnie Tober Foundation heeft Ronnie de 91e Nijmeegse Vierdaagse tot een goed einde gebracht. Met de opbrengst van o.a. deze sponsorloop en zijn speciaal voor de Vierdaagse uitgebrachte single "Loop met ons mee" worden bovengenoemde activiteiten gefinancierd. Jaarlijks worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor de doelgroep van de Foundation, zoals een midweek vakantie naar Valkenburg, uitstapjes naar attractieparken zoals Duinrell en Slagharen, muzikale middagen, etc. In 2007 komt hier ook nog bij de Winterefteling en een 4 daagse reis naar Disneyland Parijs.
                 

Tot op de dag van vandaag is hij een veel gevraagd zanger/entertainer en niet alleen in Nederland. In België, Duitsland, Engeland, Tunesië, Amerika, Hongarije, Zuid-Afrika, etc. wordt hij geregeld gevraagd om er een optredens te verzorgen.

Ronnie Tober boeken doe je bij Viking Entertainment!

Ronnie Tober boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Ronnie Tober
Ronnie Tober
Ronnie Tober

Ronnie Tober boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Ronnie Tober
Ronnie Tober
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095