Klanttevredenheid
9
Raymond van Barneveld

Wil je Raymond van Barneveld boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Raymond van Barneveld voor een evenement.

Biografie Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld (1967, Den Haag) behoort alweer heel wat jaren tot de beste darters ter wereld. In de jaren 80/90 was dit vooral een britse aangelegenheid. Barney, zoals van Barneveld al snel genoemd werd, doorbrak als eerste buitenlander deze Britse monopolie, en zorgde er sindsdien voor dat het darten voor altijd een wereldsport werd. 

Na zijn eerste officiële wedstrijd 1984 en heel wat overwinningen later dwong hij zijn eerste deelname af aan de Embassey, het belangrijkste dart-toernooi van de wereld in die jaren. Een droom die uitkwam. Helaas kwam Barney niet verder dan de eerste ronde en liet de eerste winst van een groot toernooi nog eventjes opzich wachten. 

In 1995 realiseerde hij zijn grote internationale doorbraak. Hij plaatste zich opnieuw voor de Embassy en bereikte voor het eerst de finale van dit officieuze wereldkampioenschap. Later dat jaar werd hij Nederlands Kampioen en won Open Finland en de European Grand Masters. Na vele internationale titels in 1997 zou in 1998 zijn leven pas echt gaan veranderen na het winnen van zijn eerste Embassy-titel. Hij werd daarmee de nummer 1 van de wereld en zou vanaf dat moment voor ieder toernooi de favoriet zijn.

Na dit wereldkampioenschap ontstond er een ware hype in Nederland. Miljoenen borden en pijlen gingen als warme broodjes over de toonbank en de Barney-mania was een feit. Het zou het begin zijn van een ware zegereeks in binnen- en buitenland. Raymond wist nog drie keer de meest begeerde titel van darts binnen te halen: de Embassy World Championship (later Lakeside genoemd). Daarnaast vele andere grote titels als de Winmau Masters (2x), World Cup Singles (3x), International Darts League (3x), de World Darts Tropy (2x), enzovoort.

In 2006 maakte Raymond de overstap naar de PDC, de Professional Darts Corporation. Deze, met de BDO (British Darts Organisation) rivaliserende bond, werd opgericht door professionele darters die, in tegenstelling tot de BDO, de dartsport naar een hoger niveau wilden brengen met meer televisietoernooien, meer sponsors en meer prijzengeld. Ook wilde Raymond graag de strijd aan gaan met de wereldkampioen van de PDC, de Engelsman Phil Taylor. In zijn eerste jaar bij de PDC bereikte Raymond direct de play-offs van de Premier League en schreef hij de U.K. Open op zijn naam. Hij haalde de finale in Las Vegas, won verschillende pro-tours en daarnaast gooide hij ook nog eens een 9-darter die live op televisie was te volgen. Het hoogtepunt zou niet lang op zich laten wachten.

Door zijn prestaties in 2006 kwalificeerde hij zich direct voor het wereldkampioenschap: het Ladbrokes . En op 1 januari 2007 was het zover. De finale tegen niemand minder dan Phil Taylor. Miljoenen fans in UK, Nederland en daarbuiten hadden er naar uitgekeken. In een bloedstollende finale werd Taylor verslagen met 7-6. In zijn debuut zou Raymond direct toeslaan, PDC World Champion 2007. Vele overwinningen zouden nog volgen.

Verschillende pro-tours, de play offs Premier League 2007, Masters of Darts 2007, finalist in de US Open, wederom winnaar UK Open 2007 en de Las Vegas Desert Classic VI. Hierna behaalde Raymond opnieuw vele finales en verbaasde hij de dartswereld door op het Ladbrokes World Championships zowel in 2008 als in 2009 een 9-darter te gooien. Iets wat concurrent Phil Taylor nog immer niet lukte.

In 2019 kondigt Raymond zijn afscheid aan. Nog één jaar Raymond het rondje langs alle toernooien maken waarna hij definitief afscheid neemt als Professioneel darter na het WK 2020 dat start in december 2019.

Raymond van Barneveld is benoemd tot ereburger van Den Haag en ontving uit handen van Hare Majesteit Koningin Beatrix een ridderorde.

Barney is te boeken voor een 2 uur durende dartclinic tijdens uw bedrijfsfeest, open dag, jubileum, beurs etc. Tijdens deze clinic krijgen bezoekers tips and tricks van de master himself. Natuurlijk zal Raymond zelf ook een pijltje mee gooien en is er de mogelijkheid om met hem op de foto te gaan. 

 

Raymond van Barneveld boeken doe je bij Viking Entertainment!

Raymond van Barneveld boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Raymond van Barneveld boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Raymond van Barneveld
Raymond van Barneveld
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095