Klanttevredenheid
9
Marc Janssen

Wil je Marc Janssen boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Marc Janssen voor een evenement.

Biografie Marc Janssen

Marc Janssen, bekend van de socials en (sinds kort) zijn eigen podcast, oogt als een craftbrouwer, hoewel hij nadrukkelijk onderdeel is van wat door sommigen met afgrijzen big beer wordt genoemd. Hij maalt er niet om. “Ik krijg hier heel veel vrijheid. Sinds een jaar zijn we hier het innovatiecentrum in Europa, dus ik brouw hier ook voor Peroni, Pilsener Urquell, Kozel en Poolse brouwerijen.”
Dat hij met plezier brouwt, is te zien voor iedereen die hem volgt op Facebook op of Instagram, waar hij opereert onder het account grolschproefbrouwerij.

LEVEN LANG GROLSCH
In 1978 kwam Marc als 4-jarige voor het eerst bij Grolsch, aan de hand van zijn opa, die er warehousemanager was. Het was het begin van een leven lang Grolsch. “In 1972 kwam mijn vader er in dienst en ook mijn ooms werkten er. We woonden bij de brouwerij en mijn basisschool stond ernaast. Eind jaren ’80 ging ik er vakantiewerk doen, onder andere rubbertjes van de beugelflessen vervangen. In 1995 ben ik in vaste dienst gekomen.”
Dat eerste werk was vooral het schoonmaken van de lagertanks, maar dat was de opmaat naar iets veel mooiers: een stage bij zijn eigen vader in het brouwhuis. Hij heeft later nog met zijn vader in de proefbrouwerij kunnen samenwerken, tot diens pensioen in 2009. “Dat is echt een bijzonder mooie herinnering nu hij er niet meer is. Vier mooie jaren samen brouwen.”

SPECIAALBIER IN BEUGELS
Terug naar de jaren ’90. Als Marc een paar jaar in dienst is wordt het 100-jarig jubileum van de Grolsch beugelfles gevierd met het uitbrengen van zes speciaalbieren, iedere twee maanden een nieuw speciaalbier. “Sinds die tijd heb ik veel met speciaalbier.” Dat woord speciaalbier is inmiddels omstreden bij bierliefhebbers, maar in de jaren ’90, toen pils nog flink domineerde, was iedere andere bierstijl speciaal. De serie jubileumbieren werd ook een groot succes. En Grolsch zat sindsdien niet stil als het gaat om het ontwikkelen van andere bieren dan pils: zomergoud, wintervorst, lentebok. Maar het beste moest nog komen: een proefbrouwerij voor nieuwe bieren.

 
PROEFBROUWERIJ
In 2005 is het dan zover. In de nieuwe brouwerij wordt de proefbrouwerij geopend. Groot genoeg om ook productiebrouwerij te zijn. Er gebeuren mooie dingen. Zo wordt met hulp van een Duitse brouwer een weizen ontwikkeld die hoge ogen scoort en die vorig jaar uiteindelijk met goud werd bekroond bij de World Beer Awards. Er volgen allerlei andere bieren waarvan een aantal wordt opgeschaald: blond, dubbel, tripel, dunkelweizen.
Na de overname van Grolsch komt er een vacature voor meesterbrouwer bij de proefbrouwerij. Op dat moment geeft Marc intern trainingen en coacht hij operators en denkt hij na over zijn toekomst. Hij ambieert de vrijgekomen functie, hoewel hij er wel voorwaarden aan verbindt. Kort daarna is hij de nieuwe meesterbrouwer van de proefbrouwerij en zijn eerste daad als meesterbouwer is het brouwen van een weizen-ipa. Inmiddels is hij een bekend gezicht in de Nederlandse bierwereld.

MARC JANSSEN
 “Ik ben geen chemicus, maar een gevoelsmens”. 
 

Marc Janssen boeken doe je bij Viking Entertainment!

Marc Janssen boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze sprekerMarc Janssen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Marc Janssen
Marc Janssen
Marc Janssen

Marc Janssen boeken?

EUR Prijs v.a. € 1395,- excl. BTW
Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Marc Janssen
Marc Janssen
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095