Klanttevredenheid
9
Katrina

Wil je Katrina boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Katrina voor een evenement.

Biografie Katrina

Voormalig zangeres van de Grammy-genomineerde band Katrina and The Waves, werd geboren in Topeka, Kansas, VS, en groeide op met het West Coast-geluid (Fleetwood Mac, Linda Ronstadt, Emmylou Harris, Heart). Katrina's vader was een kolonel in de USAF die was gestationeerd in Californië, New Mexico, Florida, Georgia, Massachusetts, Nebraska en Alabama en dus verhuisde Katrina zeven keer terwijl ze in de VS woonde en in Duitsland en Nederland woonde tot ze op de leeftijd van 16, Katrina arriveerde in Engeland, waar ze de Amerikaanse en toekomstige Wave, Vince de la Cruz, ontmoette.

Als zangeres liet Katrina zich inspireren door Motown, Stax en Amerikaanse rock, maar ook door meidengroepen als The Shangri-Las en The Shirelles. In 1983 vormden Katrina en Vince samen met de Engelsen Alex Cooper en Kimberley Rew Katrina and The Waves.
Katrina en The Waves hadden hun eerste grote doorbraak in 1984 toen The Bangles hun nummer ‘Going Down To Liverpool’ coverden. Dit trok de aandacht van de groep en leidde tot een internationale deal met Capitol Records.

Katrina and The Waves verscheen tweemaal op Johnny Carson.

Het eerste album van de band werd geproduceerd door Scott Litt, die REM en Nirvana ging produceren - het was zijn idee om de drumintro toe te voegen aan ‘Walking on Sunshine’, waardoor het onweerstaanbaar werd voor radio-dj's. Het eerste Capitol-album, ‘Katrina & The Waves’ dat in 1985 werd uitgebracht, was een aanzienlijk kritisch en commercieel succes en ‘Walking on Sunshine was een wereldwijde hit die de tien grootste plaatsen ter wereld verdiende. (Nr.9 VS, Nr.8 VK, Nr.3 Canada, Nr.4 Australië). Sindsdien is het nummer meer dan 2.500.000 keer uitgezonden in de Verenigde Staten en was het in de zomer van 2008 het best afgespeelde nummer op de radio.

Katrina boeken doe je bij Viking Entertainment!

Katrina (& the Waves) boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze interationale artiest. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Katrina boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Katrina
Katrina
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095