Klanttevredenheid
9
Jim Bakkum boeken

Wil je Jim Bakkum boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Jim Bakkum voor een evenement.

Biografie Jim Bakkum

Hoewel Jim al vanaf jonge leeftijd in bandjes en musicals speelt, verandert zijn leven als hij in 2003 meedoet aan de eerste Nederlandse editie van de tv-talentenjacht Idols. Een recordaantal van 5,5 miljoen kijkers ziet hoe hij in de finale als tweede eindigt. Jim is vijftien en ongekend populair.

Met zijn eerste twee singles komt hij, als eerste artiest in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40, direct binnen in de top 5. Zijn debuutsingle Tell Her wordt platina en voor zijn debuutalbum Impressed ontvangt hij een gouden plaat. Ook zijn tweede album Ready bereikt de top 10. Jim krijgt zijn eigen wassen beeld in Madame Tussauds, wint een TMF Award voor Beste Nieuwkomer en geeft een bomvol concert in de Heineken Music Hall.

Naast zijn succes als zanger acteert Jim in twee politieseries, met een gastrol in Baantjer en een vaste rol in Boks. Recent was hij te zien in de 2011 politieserie ‘Seinpost Den Haag. Hij is betrokken bij drie bioscoopfilms: voor Snowfever verzorgt hij muziek op de soundtrack en doet een cameo, met zijn rol in Afblijven trekt hij meer dan 400.000 bioscoopbezoekers en voor Asterix en de Vikingen spreekt hij de hoofdrol in en verzorgt opnieuw een titelsong: de top 10-hit Dapper En Sterk.

In 2005 doet Jim mee aan het succesvolle tv-programma Dancing With The Stars en wint zelfs de finale. Geïnspireerd door zijn danssucces maakt hij een cd met de toepasselijke titel Dance With Me, waar hij een gouden plaat voor ontvangt. Naar aanleiding van zijn prestatie bij Dancing With The Stars wordt Jim bovendien benaderd om de mannelijke hoofdrol te spelen in de musical Grease. Met meer dan 250.000 verkochte kaarten is de musical V&V Entertainments meest succesvolle productie tot nu toe.

Jim brengt in 2007 zijn eerste Nederlandstalige album uit, Vrij, met daarop de top 5-hit Doe Dit Doe Dat. Dat najaar doet Jim een succesvolle theatertour met zeskoppige live-band.  Hij wordt vanwege het succes van Grease gevraagd voor een hoofdrol in de musical Fame en presenteert in de aanloop daar naartoe bij RTL4 het programma De Weg Naar Fame. Zijn tweede Nederlandstalige album, Nu, verschijnt in 2009. Daarop staat de top 10-hit Door Jou en daarnaast brengt Jim ook de single Dat Ben Jij uit; de titelsong van de film Suske & Wiske: De Texas Rakkers. Ook zet hij een derde musicalhoofdrol op zijn naam en speelt naast Arjan Ederveen de rol van Link Larkin in Hairspray.

Na Hairspray neemt Jim tijdelijk afscheid van de musicalwereld om zich voorlopig weer te richten op zijn muziekcarrière. Tenminste… dat was zijn plan.  Maar als hij wordt gevraagd voor de rol van Fiyero in Wicked, een van de grootste Broadway-successen ooit, kan Jim niet weigeren. “Dit is de productie waarvan ik altijd heb geroepen dat het mijn droombaan is”, verklaart hij simpel. “Die rol kan ik dan toch niet afslaan?”

In 2011 bracht hij ook na jaren weer 2 Engelstalige singles uit. Feel Your Love en Wave lieten een andere, meer dansbare/electronische Jim Bakkum horen. “Ik heb me de afgelopen jaren ontwikkeld, en mijn werk toont dat.” Hoewel Jim met zijn 25 jaar nog steeds jong is, viert hij in 2012 alweer zijn tienjarig bestaan als artiest. Met een succesvolle musical als Wicked, een bioscoopfilm als ‘Verliefd op Ibiza’, een TV-contract met SBS6 op zak en genoeg muzikale plannen, is niet anders te zeggen dat Jim een sterke factor is in de entertainment.

Voor de musical Heroes brengt Jim het nummer 'Toen ik je zag' uit. 

Jim Bakkum boeken doe je bij Viking Entertainment!

Jim Bakkum boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Jim Bakkum boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Jim Bakkum boeken
Jim Bakkum boeken
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095