Klanttevredenheid
9
Iris Kroes

Wil je Iris Kroes boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Iris Kroes voor een evenement.

Biografie Iris Kroes

Iris Kroes is geboren op 11 november 1992 en is afkomstig uit het Friese Drachten. Ze speelt al ruim tien jaar harp en daarnaast zingt zij al sinds zij kon praten. Hierbij heeft Iris Kroes een bijzondere  combinatie gevonden met het bespelen van de harp en haar zangkunsten.
 

Met haar stem bezorgt ze Nederland kippenvel. Iris Kroes, een artieste in hart en nieren, trok met haar verbluffende deelname aan The Voice of Holland meteen de aandacht. Bijna vier miljoen Nederlanders zagen haar de finale van The Voice of Holland in januari 2012 winnen. Op Twitter wordt ze inmiddels gevolgd door vijfendertigduizend fans. Maar gek laat ze zich niet maken. Nuchterheid is de sterkste kracht van Iris: “Ik ben maar gewoon Iris uit Drachten,” benadrukt ze. “Ik blijf mezelf en wil niet per se tien keer in de Gelredome staan of een bepaald aantal albums verkopen. Ik wil gewoon zo lang mogelijk voor mensen kunnen zingen, mijn stem kunnen delen en liedjes schrijven. Muziek is alles voor me. Als ik zing of op mijn harp speel vergeet ik de tijd, heb ik niets door van wat er om me heen gebeurt. Ik ga er helemaal in op. Dat zal altijd zo blijven.”
 

Begin februari  2014 is Iris naar Malta geweest om de videoclip voor haar nieuwe single Never Coming Back op te nemen en een optreden te doen op het prestigieuze Malta Baroque Festival. Als ambassadeur van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 heeft ze meteen kennis kunnen maken met de andere Culturele Hoofdstad van 2018 Valletta (Malta). Na haar succesvolle debuut album First, (5 weken in de top 10) geproduceerd door Fluitsma en van Tijn, is op 7 maart 2014 haar nieuwe EP It Will Come In Time verschenen. ‘’Ik hou zelf, naast harp heel erg van piano en van strijkers en dat is te horen  op mijn tweede album. ‘’ Voor deze EP werkte zijn onder meer samen met Reinout Douma , songwriter Henk Jan Groot en winnares van de Grote Prijs van Nederland songwriter Sofia Dragt. 
 

Dit jaar vervulde Iris  de rol van Friese Ambassadrice van de Vrijheid. Het Bevrijdingsfestival Fryslân kiest ieder jaar een Friese artiest, die naast de landelijke ambassadeurs, betrokken is bij het festival. Als Friese Ambassadrice van de Vrijheid heeft Iris  zowel op 4 en 5 mei opgetreden in Leeuwarden. Ook voor dit Ambassadeurschap heeft Iris speciaal een song over Vrijheid geschreven. Naast het opnemen van een nieuw album, heeft Iris ook de titelsong voor de film Stukvan regisseur Steven de Jong (De hel van '63, Boerenliefde, De Kameleon) gecomponeerd en gezongen. De film is op 9 juni jongstleden in premiere gegaan en is inmiddels al verkocht aan Amerika. In de zomer van 2014 heeft Iris veel opgetreden in het buitenland en is zij aan het schrijven voor haar volgende album.  In seizoen 15/16 zal zij wederom de Nederlandse Theaters aandoen en als ambassadeur van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 zal zij de komende jaren veel Europese steden aandoen.
 

“Zingen en muziek maken is wat ik het allerliefste doe en daar ben ik dan ook heel serieus en gedreven mee bezig. Ik vind het heerlijk om mensen te blij te maken of te ontroeren met mijn harp en ik hoop dan ook dat ik dit nog heel lang mag blijven doen! Wat is er dan leuker om door Nederland te reizen met mijn eigen theaterprogramma!” aldus Iris Kroes.
 

Iris omschrijft zichzelf als een levensgenieter en een optimist. Die eigenschappen zijn terug te horen in de manier waarop ze over haar leven als muzikant praat. “Ik zie dit als een avontuur waar ik enorm van geniet,” vertelt de zangeres. “Ik wil hard blijven werken en de komende tijd veel gaan leren, want ik ben nog maar 25, ik moet nog heel lang mee! Sterker nog, voor mij begint het nu juist.’

Iris Kroes boeken doe je bij Viking Entertainment!

Iris Kroes boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Iris Kroes
Iris Kroes
Iris Kroes

Iris Kroes boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Iris Kroes
Iris Kroes
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095