Klanttevredenheid
9
Danny Lukassen

Wil je Danny Lukassen boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Danny Lukassen voor een evenement.

Biografie Danny Lukassen

Zanger Danny Lukassen, geboren op 5 mei 1971 in Amsterdam, weet al op vroege leeftijd dat hij een grote liefde heeft voor het artiestenvak en stond dan ook, net als menig Amsterdams jochie, mee te zingen met één van zijn grote voorbeelden André Hazes. En wat vroeger een droom leek werd werkelijkheid: Danny schreef voor het in 2002 verschenen album ‘Strijdlustig’ van André Hazes het openingsnummer ‘Waar ben jij’.

In 1991 neemt Danny deel aan de talentenjacht “de Jordaantrofee”. Hij bereikt de finale en in een afgeladen Amsterdams Concertgebouw wint Danny hij de 3de plaats. Het begin van zijn carrière is een feit.
Danny doet in 1992 auditie voor Henny Huisman’s Soundmixshow met een imitatie van Ben Cramer’s  ‘de Clown’ en wordt toegelaten om mee te doen in de strijd om de titel ‘Beste Imitator’,  waarmee hij zijn televisiedebuut maakt. Danny valt op en vanaf dat moment stromen de aanvragen voor optredens binnen. 
Op 30 september 2000 geeft Danny een geweldig succesvol concert in de Eendracht in Abcoude met een orkest onder leiding van dirigent, componist Paul Natte. Het enthousiaste publiek wordt getrakteerd op nummers van het levenslied tot pop, Nederlands- en Engelstalige liedjes en zelfs de ‘salsa latino’ sound passeert de revue.

2003: Danny organiseert zijn tweede grote concert in de Amsterdamse RAI, opnieuw met Paul Natte en een 14 koppig orkest. 1000 verkochte kaarten en wéér een groot succes. Bij dit concert was ook Marianne van Wijnkoop aanwezig, één van de toenmalige casting directors van Joop van den Ende en bekend als jurylid van The X-Factor. Zij nodigde Danny uit auditie te doen voor de musical ‘De Jantjes’ wat resulteerde in een rol maar vanwege een volgeboekte agenda kon hij spijtig genoeg niet aan de musical deelnemen.
Danny wordt vervolgens benaderd om een tijdloos voetballied te schrijven voor de Supportersclub van Oranje. Tijdens het WK 2006 blijkt ‘Nederland Oranjeland’ een hit en wordt het nummer bij iedere wedstrijd luidkeels meegezongen. Met veel succesnummers op zak geeft Danny circa 100 optredens per jaar en vindt hij zijn weg als gevierd artiest in het Nederlandse muzieklandschap. Het succesvol schrijven doet Danny in januari 2008 besluiten zijn eerste eigen album te maken: “Laat me los” bestaat grotendeels uit door Danny zelf uit het hart geschreven nummers. 
Het jaar daarop brengt Danny maar liefst 3 singles uit waaronder Ik leef  en Was dit het waard?  geschreven door Paul Natte en Danny Lukassen. Twee singles halen de hitlijsten niet,  maar de derde single JIJ, geschreven door Frans van Essen en Danny Lukassen, daarentegen wel.

In de zomer van 2009 bereikt het nummer de 25ste positie in de Nederlandse top 100.
De clip van deze plaat wordt met regelmaat uitgezonden bij Sterren.nl en TV Oranje.
2010 is een druk jaar voor Danny. Hij brengt de single “Papada” uit waarop ook een ode aan Ramses Shaffy staat. De single doet het uitermate goed in het uitgaansleven en is ook weer regelmatig te zien en te horen op diverse radio- en TV zenders. 
Ditzelfde jaar wordt Danny uitgenodigd door de Nederlandse Ambassade in Zwitserland om Nederland te vertegenwoordigen en te promoten tijdens één van de grootste beurzen in Zwitserland namelijk de BEA Expo. Het kan niet op: Ook in 2010 vertrekt Danny voor een maand naar Zuid Afrika om de oranje supportersclub muzikaal te ondersteunen tijdens de feesten in verschillende steden daar, tijdens het WK Voetbal.

Na alle drukte van die zomer gaat Danny in het najaar de studio in van producer Hans Bedeker (o.a. René Froger, Toppers, Lee Towers) om de eerste 5 liedjes van zijn tweede album op te nemen. Begin 2011 neemt Danny met Hans Bedeker de resterende 7 stukken van het album op, waarvan de eerste single in april 2011 wordt uitgebracht. 
Dit album NU, waarop Danny een wisselende repertoirekeuze laat horen, van ballads tot stevige up-tempo stukken, komt begin 2012 uit in eigen beheer. 
Van dat album covert Wesly Bronkhorst Danny’s liedje ‘Laat de vonk in vuur veranderen’ dat hij in de titel ‘Jij en ik’ verandert.
2012 is ook weer het jaar van voetbal, dit keer de Europese kampioenschappen, waar Danny de muzikale invulling verzorgt van de ‘Oranje Plein’ Feesten in Kharkov (Polen), natuurlijk voor de Supportersclub Oranje.
In 2013 jaar start de Supportersclub Oranje met het Oranje Café. Danny wordt het vaste gezicht en verzorgt voor de wedstrijden van het Nederlands Elftal de muziek en treedt vele malen op. 

2014 is een jaar waarin Danny opnieuw veel reist. Hij is de DJ en zanger tijdens het WK voetbal in Brazilië. Dat levert Danny enorm veel persaandacht op waaronder een groot artikel in de Telegraaf. 33 dagen lang reist Danny samen met de Supportersclub Oranje door het grote Brazilië en verzorgt een uur durend optreden op een rijdende carnavalswagen met daarachter een parade van Oranje supporters  van maar liefst 30.000 mensen!
Na het succesvolle WK reist Danny met het Oranje Café  ook nog mee met het Nederlands elftal naar o.a. de uitwedstrijden in Praag en Reykjavik waar hij ook hier de muziek verzorgt. 

Naast al dit reizen is Danny met producer Hans Bedeker ook druk bezig naar het zoeken naar het juiste liedje voor alweer een nieuwe single. 
In oktober 2015 komt de single Hou me vast uit en in 2016 wordt de single Zomerzon digitaal gereleased. 
Maar…in januari 2016 komt er per toeval ook een heel andere discipline op Danny’s pad, een bloemenzaak! En net zoals Danny zich altijd met veel liefde, passie en positieve energie voor zijn muziek en carrière heeft ingezet, doet hij dit ook tussen de bloemen. 

Maar vóór alles blijft hij zanger in hart en nieren: Danny is volwassener dan ooit en pakt deze nieuwe periode ook aan om goed na te denken over nieuwe muziek en de richting die hij in de toekomst in wil gaan. 
Wel, het resultaat mag er zijn! Maart 2019 is aangebroken en presenteren wij na een ‘radiostilte’ van 3 jaar trots de nieuwe single van Danny Lukassen, getiteld De weg naar huis, een cover van de Ierse band The Young Folk.   Een mix van country pop met een catchy Ierse sound. 

Op 28 juni a.s. geeft Danny een concert in de dorpskerk in Abcoude. In een week tijd zijn alle kaarten al verkocht! Dat zegt veel over deze ras artiest, die na een stilte-periode op deze manier terugkomt met een geweldige nieuwe single en vast en zeker dito concert!
Danny is back! 

Danny Lukassen boeken doe je bij Viking Entertainment!

Danny Lukassen boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze artiest. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Danny Lukassen

Danny Lukassen boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Danny Lukassen
Danny Lukassen
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095