Klanttevredenheid
9
Bilal Wahib

Wil je Bilal Wahib boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Bilal Wahib voor een evenement.

Biografie Bilal Wahib

Bilal Wahib is een geboren Amsterdammer die er al vroeg bij was. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al talloze film- & televisietitels op zijn naam staan. Zo was Bilal in 2016 voor het eerst te zien in de populaire televisieserie Spangaz. Even later vertolkte hij één van de hoofdrollen; de rol van Kaleb. Regisseur en acteur van de serie Mocro Maffia Achmed Akkabi zag Bilal’s talent ook her en der furore maken en strikte Bilal ook voor een hoofdrol in Mocro Maffia.
 

Bilal Wahib boeken


Naast diverse rollen in spraakmakende series is Bilal tegenwoordig ook op het witte doek een graag geziene acteur. Zo speelde hoofdrol in de jeugdfilm ‘Fissa’, de alom geprezen film ‘De Libi’ van Shady El-Hamus, en ‘Broeders’. In de film ‘Broeders’ (geregisseerd door Hanro Smitsman) speelt Bilal de rol van Yasin, die na een periode van vrijwilligerswerk in een vluchtelingenkamp in Jordanië spoorloos verdwijnt in de oorlog in Syrië.
 
Bilal Wahib maakte in 2020 een vliegende start toen hij op het internationale filmfestival van Berlijn werd benoemd tot ‘Shooting Star 2020’ voor zijn rol in de film ’Paradise Drifters’ van regisseur Mees Peijnenburg. De Shooting Star award is een prijs die wordt uitgereikt aan tien van de meest veelbelovende jonge acteurs van dat jaar. De Shooting Star award is eerder gewonnen door verschillende nederlandse acteurs en actrices waronder: Halina Reijn, Sylvia Hoeks en Marwan Kenzari. In het tweede seizoen van 'Mocro Maffia speelde Bilal wederom een sleutelrol. Daarnaast is hij te zien in de serie ‘Commando’s en in het sekswerk drama ‘Red Light’.

Naast het acteren is Bilal Wahib een energieke rapper. De meeste mensen worden overdonderd door zijn energie. Deze energie zorgt er ook voor dat hij moeilijk stil kan zitten. Maar diezelfde energie maakt ook dat naast een bloeiende acteercarrière, Bilal er ook een muzikale carrière op nahoudt. In 2019 bracht Bilal zijn eerste single ‘Vliegen’ uit die op het moment van schrijven meer dan 6 miljoen gestreamd is op Spotify. In april 2020 heeft Bilal zijn tweede single uitgebracht samen met rapper Bizzey. De track genaamd ‘Video Vixen’ behaalde maar liefst 1 miljoen streams in minder dan een week tijd en een plaats in de Nederlandse top 5.
 
NAMAM staat Bilal bij bij de bouw van zijn acteer -en muziekcarrière en werkt toe naar kansen in zowel binnen- en buitenland.

Ondanks zijn jonge leeftijd is de geboren Amsterdammer Bilal niet meer van de Nederlandse TV weg te denken. De ene na de andere titel kan hij achter zijn naam zetten. In 2016 begon hij aan zijn avontuur bij Spangas. Daarna volgden er verschillende rollen in o.a.: 'Kaleb', 'Fissa', 'Broeders', 'De Libi' en 'Mocro Maffia' de serie. Zijn talent bleef niet onopgemerkt; in 2020 werd hij benoemd tot 'Shooting Star 2020'

Bilal Wahib voor jouw feest of evenement?

Naast zijn succesvolle acteer carrière heeft Bilal inmiddels ook een leuke muziekcarrière. Zo bracht hij in 2019 zijn eerste single 'Vliegen' uit, deze werd binnen no-time meer dan een miljoen keer gestreamd. Daarna volgde een samenwerking met Bizzey samen brachten zij het nummer 'Video Vixen' uit. Check zijn nieuwst plaat hieronder. 

Bilal Wahib boeken doe je bij Viking Entertainment!

Bilal Wahib boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze rapper. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Bilal Wahib boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Bilal Wahib
Bilal Wahib
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095