Klanttevredenheid
9
Benny Sings

Wil je Benny Sings boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Benny Sings voor een evenement.

Biografie Benny Sings

Benny Sings is een songwriter, producer en artiest uit Amsterdam. Hij heeft al 8 albums uitgebracht, waarvan de laatste de veelgeprezen 'Music' is, uitgebracht op april 2021. Op Stones Throw Records heeft het album tot nu toe al meer dan 20 miljoen streams bereikt. Zijn nieuwe album ‘Music’ bevat de singles Music, Sunny Afternoon, Rolled Up ft Mac DeMarco en Nobody’s Fault ft Tom Misch en samenwerkingen met Emily King, Cautious Clay en Peter Cottontale.
 
Benny heeft een kenmerkend geluid aangescherpt en tegelijkertijd een kleurrijke catalogus gemaakt van essentiële popparels die hebben geleid tot loyale wereldwijde volgers, met fans als John Mayer, Anderson .Paak en Rita Ora. Naast het uitbrengen van solomuziek, schreef en produceerde Benny Sings samen met de Engelse artiest Rex Orange County de internationale platina-verkopende hit 'Loving Is Easy'. Hij heeft samengewerkt met een breed scala aan artiesten, waaronder de Free Nationals, Sukima Switch, Mayer Hawthorne en nog veel meer.
Zijn muziek is verschenen op HBO's 'Girls' en 'Love Life' Netflix's 'Love' en 'Easy', en 'Nobodies', Benny Sings heeft ook gecomponeerd voor Apple en Kirin, en schreef en produceerde de score voor de Japanse Netflix-show ‘Carol and Tuesday.’
 
Benny Sings debuteerde in 2003 met Champagne People. Sindsdien trad hij op voor NPR's Tiny Desk (tweemaal) en speelde hij uitverkochte shows over de hele wereld. In 2017 schreef en speelde hij mee aan Rex Orange County's megahit "Loving Is Easy", een samenwerking die voortkwam uit wederzijdse bewondering: "Benny is altijd een enorme inspiratie voor mij en mijn muziek geweest", zegt de BBC Sound of 2018 breakout-ster , "Naar mijn mening is hij een van de meest ondergewaardeerde producers en artiesten die er zijn."
 
De muziek van Benny Sings is te omschrijven als intieme lo-fi Disney hiphopnummers. De termen AOR en Yacht Rock worden vaak gebruikt om zijn zonnige jaren 70 en 80 melodieën te omschrijven. Maar het is niet allemaal retro: Benny's vrolijke songwriting, R&B-beats uit de late jaren 90 en boterachtige productie vormen een geluid dat doet denken aan de soundtrack van een zojuist uitgebrachte indie-komedie.
 
Naast zijn solowerk werkt, produceert en schrijft Benny veel met andere artiesten, zoals Rex Orange County, Mocky, The Free Nationals, BEA1991, Mayer Hawthorne, Goldlink, MNDSGN, DATA, 4Hero, Yuko Ando, ​​Sukimaswitch, Instupendo, Blackwave en vele anderen. Benny schrijft ook regelmatig voor commercials en films. Hij deed onder meer opdrachten voor merken als Louis Vuitton, BMW, Uniqlo en Citroën, Manor. Zijn originele Benny Sings-nummers zijn gesynchroniseerd voor shows als Girls & Crashing (HBO), Easy, Nasty Cherry & Friends From College (Netflix) en Nobodies (TV Land) Apple & Microsoft.
 
Hij won de Zabut 2017 Award voor Best Original Soundtrack, voor de muziek die hij maakte voor de animatiefilm Zeezucht. Benny Sings was ook een van de componisten van de originele muziek voor de Japanse Netflix-serie ‘Carol & Tuesday’ (o.a. Flying Lotus, Thundercat, Mocky & Erlend Øye). De videoclip voor 'Not Enough' werd genomineerd of geselecteerd Berlin Music Video Award, Leed International Film Festival, Nederlands Film Festival, LSFF, Byron Bay Film Festival, Shorts Awards, Raindance Film Festival en won 'Best Music Video' op de Dallas Indepent Filmfestival en filmfestival van La Guarimba.

Benny Sings boeken doe je bij Viking Entertainment!

Benny Sings boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Benny Sings
Benny Sings
Benny Sings
Benny Sings

Benny Sings boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Benny Sings
Benny Sings
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095