Klanttevredenheid
9
Van Dik Hout boeken

Wil je Van Dik Hout boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Van Dik Hout voor een evenement.

Biografie Van Dik Hout

Hoe zelfvernieuwend en veelzijdig de Nederlandstalige rockband Van Dik Hout is, bewijst de groep meer dan ooit met de release van haar gloednieuwe CD Alles Waar Ik Nooit Aan Begon. Het is een echte ouderwetse Van Dik Hout-plaat geworden, met sterke melodieën en rake teksten. Na een welverdiend sabbatical year staken Martin, Benjamin, Dave, Sandro en Louis met hernieuwde energie de koppen bij elkaar voor een nieuw album met elf prachtige liedjes. Alles Waar Ik Nooit Aan Begon laat de liefhebber genieten van dat typische eigen geluid dat Van Dik Hout zo uniek maakt. Pure rock met gevoelige teksten die je recht in het hart raken. Misschien wel meer dan ooit, want de band gaat met deze zesde CD terug naar de basis. Niet alleen is elk liedje als het ware in één adem geschreven, de band heeft de nummers ook stuk voor stuk live ingespeeld, met alle passie van dat ene moment waarop alle energie samenkomt.

Met Alles Waar Ik Nooit Aan Begon breekt voor Van Dik Hout weer een nieuw tijdperk aan. Want een van Nederlands meest populaire bands kan inmiddels terugkijken op indrukwekkende carrière. Het begon allemaal eind jaren '80, toen schoolvrienden in Den Helder een bandje begonnen. In 1994 kwam de grote doorbraak met de hit 'Stil in mij' en het eerste titelloze album Van Dik Hout (platina) volgde. Het leverde Van Dik Hout een MTV Local Hero Award en een Zilveren Harp op. Nu, ruim veertien jaar later, puilt de prijzenkast uit.

De combinatie van stoere rock en mooie Nederlandstalige teksten bleek een schot in de roos en de groep wist het succes te consolideren met de albums Vier Weken (goud 1995), Kopstoot Van Een Vlinder (goud 1997), Ik Jou Jij Mij (goud 2000), Het Beste Van (goud 2001), Vandaag Alleen Maar Winnaars (2002) en Een Handvol Zonlicht - Het Beste Van Live (2004).

Daarnaast ontpopte Van Dik Hout zich als een fantastische podiumband. Diverse keren schitterden ze op Pinkpop, ontvingen ze maar liefst vier keer de TMF Award voor Beste Rockband Binnenland, wonnen ze een prestigieuze Edison voor Kopstoot Van Een Vlinder, kregen ze de Annie Romeijn Verschoor Prijs uitgereikt en werden ze door Hitkrant drie keer uitgeroepen tot Beste Rockgroep. Van Dik Hout ging ook een aantal unieke, zeer succesvolle samenwerkingsverbanden aan. Met Herman Brood maakten ze single 'Pijn', en als Poema's - samen met het cabaretduo Acda & De Munnik - speelden ze vier keer in een uitverkochte Heineken Music Hall en bestormden ze de hitlijsten met 'Mijn Houten Hart' en de nummer 1 hit 'Zij maakt het verschil'.

Maar het allergrootste succes is en blijft die allereerste hit: 'Stil in mij'. Het nummer lijkt met de jaren zelfs alleen maar in populariteit toe te nemen. Niet alleen kozen de lezers van het muziekblad Oor en de luisteraars van 3FM het nummer voor het derde jaar op rij tot beste nummer ooit door een Nederlandse band gemaakt, ook werd de single verkozen tot beste Nederlandstalige plaat van de vorige eeuw! Het schitterende nieuwe album Alles Waar Ik Nooit Aan Begon brengt de band terug bij dat begin. Basic, elementair, met twee gitaren, bas, drum en zang. Niet teveel nadenken. Veel voelen.

Van Dik Hout boeken doe je bij Viking Entertainment!

Van Dik Hout boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Van Dik Hout boeken
Van Dik Hout boeken

Van Dik Hout boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Van Dik Hout boeken
Van Dik Hout boeken
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095