Klanttevredenheid
9
The Acoustics

Wil je The Acoustics boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van The Acoustics voor een evenement.

Biografie The Acoustics

Het semi-akoestische coverduo The Acoustics is in 2001 opgericht door Boudewijn de Jong en Erik Verhoef. In 2014 is de naam veranderd van Jetlag Overdrive naar The Acoustics.

Erik Verhoef, geboren in 1979, is afgestudeerd aan het conservatorium te Rotterdam als flamencogitarist, waarna hij een flamenco masterclass gevolgd heeft in Spanje. Naast The Acoustics heeft hij een eigen gitaarschool en treedt hij op als flamencogitarist. Ook was hij verantwoordelijk voor de muziek in verschillende reclames.

Boudewijn de Jong, geboren in 1978, begon al op jonge leeftijd piano te spelen. Tijdens zijn tienerjaren werd de piano verruild voor een gitaar. Doordat hij een hekel had aan muziekles besloot hij zich het instrument zelf eigen te maken op de gitaar van een rechtshandige vriend. Boudewijn, die zelf linkshandig is, draaide de gitaar simpelweg om en leerde feitelijk ondersteboven spelen. Dit heeft geleid tot een geheel eigen stijl van spelen en een herkenbaar geluid.

The Acoustics speelt een breed scala aan covers variërend van The Rolling Stones en Tina Turner tot zeer recente muziek van onder andere Jason Mraz, Marco Borsato, John Mayer, Jack Johnson en Robbie Williams. U kunt dus nummers verwachten in de sferen van Eric Clapton's Unplugged album, maar ook rockers, meezingers en swingende klassiekers. Alle nummers worden altijd 100% live gespeeld, er lopen dus nooit banden mee. Genre is pop, rock, blues, reggae en easy listening.

In het afgelopen decennium heeft The Acoustics onder andere opgetreden bij Holland Casino, het Kurhaus, de Rabobank, de Bijenkorf, Ministerie van Verkeer & Waterstaat, Landal Green Parks, De Nederlandsche Bank, Vodafone, Center Parks, het Dolfinarium, de Efteling, het Posttheater en de Jaarbeurs.

Daarnaast heeft The Acoustics veel opgetreden bij privéfeesten, festivals, horecagelegenheden, bruiloften, overheidsinstellingen en corporate events.

Zowel Boudewijn als Erik zijn naast The Acoustics actief als singer songwriter. In 2009 heeft Boudewijn zijn debuutalbum ‘Moving through the Night’ uitgebracht onder de naam ‘Bowe’ in samenwerking met Ton Snijders (Frank Boeijen en Youp van ’t Hek). Het album ontving lovende kritieken en wordt tot op heden nog gedraaid op de Nederlandse radio. Frits Spits noemde het een opmerkelijk goed debuut.

In 2013 kwam het tweede album ‘Nomansland’ uit. Op dit album is naast Ton Snijders ook de veelgeprezen gitarist Arnold van Dongen (Ilse DeLange) te horen. De backing vocals werden verzorgd door niemand minder dan Sandra St. Victor. Deze Amerikaanse zangeres heeft gewerkt met Chaka Khan en en Prince. Op Nomansland zijn nog enkele andere special guests te horen. Op het nummer Long day in Amsterdam speelt mondharmonica virtuoos Tollak Ollestad mee (Jewel en Anrdea Bocelli). Ook dwarsfluit legende Thijs van Leer doet mee op het nummer Let me go now en saxofonist Jan Kooper (Doe Maar) is te horen op Love is getting high en No future. Meer info is te vinden op www.bowemusic.nl.

Boudewijn en Erik treden ook samen op met eigen werk onder de naam Bowe Unplugged.

The Acoustics boeken doe je bij Viking Entertainment!

The Acoustics boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
The Acoustics
The Acoustics
The Acoustics
The Acoustics

The Acoustics boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
The Acoustics
The Acoustics
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw favoriete artiest, band of act
Stap 2
Stap 2
Vul je gegevens in
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095