Klanttevredenheid
9
terug naar het overzicht

CLASSICS REVIVAL BAND STOPT

ER KOMT EEN MOMENT DAT HET DOEK DEFINITIEF VALT
(Populaire Classics Revival Band stopt met optredens)

Heeswijk-Dinther/Stramproy – De populaire popgroep The Classics Revival Band uit Stramproy stoppen met hun optredens. Dat heeft het management Viking Entertainment uit Heeswijk-Dinther vandaag bekend gemaakt.

De popgroep is in 1967 opgericht in het Limburgse dorpje Stramproy onder de naam The Classics. Het waren Johnny Hoes en Fred Limpens van de platenmaatschappij Telstar die band de zogenaamde ‘vlaaiensound’ mee gaven, ver voordat de paling sound was uitgevonden. The Classics scoorden in de jaren zeventig hun grootste hits als My Lady of Spain, Yellow Sun of Ecuador en Russian Lady.
Midden jaren ’90 besloot de band verder te gaan als de Classics Revival Band. Met Rolph Broens als bandleider en zijn vader, de oorspronkelijk zanger Harrie Broens van de Classics, als de leadzanger. En daarmee werd de unieke sound van de band bewaard. Het bleek een schot in de roos. Naast Harrie en Rolph Broens, maken ook bassist Erik Jeurninck en drummer Edward Venbrucx deel uit van de populaire revivalband.

Manager Jack Feld beseft terdege dat de fans van het eerste uur, maar ook de veel jongere fans uit het Piratencircuit het jammer zullen vinden dat de band stopt. Jack Feld: ‘de band ligt in menig hart opgesloten, maar de herinneringen door hun talrijke platen en cd’s aan de fantastische sound zullen blijven’.  Jack vervolgt: ‘De redenen om te stoppen vat je niet in een woord samen. Het zijn verschillende factoren die deel uitmaken van een besluit om te stoppen w.o. de drukke werkzaamheden van kartrekker Rolph Broens binnen de groep. Rolph: ‘Als je merkt dat je de werkzaamheden en de optredens links of rechtsom niet meer kunt combineren moet je helaas keuzes maken. Ik besef dat dat moment nooit gelegen komt’. Viking heeft inmiddels contact opgenomen met de opdrachtgevers van de resterende boekingen van dit jaar en hen op de hoogte gebracht van het besluit. Er zal op een nog nader te bepalen tijdstip een gepast afscheid van de band worden georganiseerd in Stramproy. Daar waar in 1967 de typische gitaarklank en de stem van Harrie Broens elkaar vonden en de band hun eerste successen vierden.
 
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095