Klanttevredenheid
9
terug naar het overzicht

BURO2010 EN VIKING ENTERTAINMENT GROUP SLAAN HANDEN INEEN
Heeswijk-Dinther, 7 april 2021

De landelijk bekende artiesten- en evenementenbureaus BURO2010 en Viking Entertainment Group slaan de handen ineen. De fusie is het logische gevolg van de complementaire en overlappende activiteiten van beide ondernemingen. Deze strategische krachtenbundeling betekent vooral winst voor artiesten en klanten: niet alleen worden kennis en organisatie gebundeld, maar ook de gezamenlijke netwerken kunnen meer landelijk bediend worden, mede dankzij kantoorvestigingen in Heeswijk-Dinther, Almere, Delden, Emmen en Nijmegen. Met deze fusie ontstaat een sterke entertainmentgroep voor artiesten, musici, influencers en klanten. Het exploitatiemodel zorgt voor een proportioneel markt- en omzetaandeel in de live entertainment markt. 

Bob van der Kolk (BURO2010): "Door deze fusie brengen we een sterk artiestennetwerk, een omvangrijk en trouw klantenbestand en een zeer ervaren salesteam samen. In één klap ontstaat hiermee een krachtige verbinder tussen artiesten en klanten, voor zowel besloten als openbare boekingen. De naam BURO2010 blijft gehandhaafd en ons vertrouwde team blijft aan boord, inclusief mijzelf als personal booker van een aantal artiesten. Voor artiesten en klanten verandert er dus niets, behalve dat de dienstverlening nóg beter en breder wordt. Naast BURO2010 zijn tevens Alpaca Agency (influencers & campagnes) en de portal artiestenburo2010.nl onderdeel van de aandelenovername door Viking Holding.”

Ton den Dekker (Viking Entertainment Group): "Deze fusie betekent opnieuw een enorme mijlpaal voor ons bedrijf. Het samenbrengen van activiteiten verrijkt onze propositie van zowel artiestenboekingen als het organiseren van evenementen. Zo'n breed en kwalitatief aanbod van artiesten, musici en influencers vind je nergens anders. En juist dat sterkt ons om met elkaar deze bijzondere samenwerking aan te gaan. De uitbreiding van activiteiten biedt voor artiesten en klanten vele extra mogelijkheden en doet de naam Entertainment Group echt eer aan.”

Peter Verbunt (Viking Entertainment Group): “Al voor de uitbraak van corona zijn we voorzichtig begonnen met het verkennen van onze samenwerking. De overeenkomsten op het gebied van bedrijfsvoering, persoonlijke benadering en communicatie bleken al snel ongekend groot. Juist deze match is essentieel voor een verregaande samenwerking. De gezamenlijke expertise en specialismen zijn complementair zodat we iedere artiest en klant een passend totaalaanbod kunnen bieden, meer dan waar ook. Artiesten hebben juist nu behoefte aan een stabiele en stevige basis om na corona optimaal en snel te kunnen herstellen.”

Viking Entertainment Group 
Samen met de directieleden Peter Verbunt en Ton den Dekker zal Bob van der Kolk deel uitmaken van het managementteam. De nieuwe entertainmentgroep brengt verschillende specialistische disciplines, bedrijven en labels samen, maar deze blijven evenwel hun eigen identiteit en team behouden. Hieronder vallen: BURO2010, Viking Entertainment, BuroNL, SODIFFERENT Agency, Viking Artiestenmanagement, Viking Events, Viking Music, Viking Theaterproducties, Viking Travel, Stimmungsburo, Alpaca-Agency en artiestenburo2010.nl. Passend bij de huidige tijdgeest en waar wenselijk vindt een heroriëntatie van bestaande en nieuwe activiteiten plaats van een offline (live) naar een online businessmodel. 

www.vikingentertainment.nl
www.buro2010.nl
www.wesodifferent.com
www.buronl.nl
www.vikingevents.nl
www.vikingmusic.nl
www.alpaca-agency.nl
www.artiestenburo2010.nl
www.stimmungsburo.nl

 
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095