Klanttevredenheid
9
Laura Jansen

Wil je Laura Jansen boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Laura Jansen voor een evenement.

Biografie Laura Jansen

Jansen studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. Sinds 2000 woont zij in de Verenigde Staten, waar zij eerst in Boston aan het Berklee College of Music studeerde en daarna naar Nashville verhuisde. Hierna ging ze naar Los Angeles, waar ze in een kring van muzikanten terechtkwam die speelden in de club Hotel Café in Hollywood. Daartoe behoren ook Sara Bareilles, John Mayer,Jason Mraz en Joshua Radin. Met Radin toerde ze tweemaal door de Verenigde Staten

Jansen bracht in de Verenigde Staten twee ep's met elk 5 nummers uit, namelijk Trauma en Single Girls. Voor haar vertrek naar Amerika maakte ze deel uit van het Tilburgse bandje Blow your mind. In 2008 werd ze samen met Joshua Radin gevraagd om op te treden bij het huwelijk van Ellen DeGeneres en Portia de Rossi als verrassing voor Portia. Ook trad Jansen met hem op in de Amerikaanse TV show "Last Call with Carson Daly".

In 2009 werd ze in Nederland ontdekt door John Ewbank en in september kwam het album Bells (een samenvoeging van de twee ep's) uit via Universal Music. Bells stond meer dan 60 weken in de Nederlandse Album Top 100 en bereikte een #1 positie opiTunes. Er werden meer dan 50.000 exemplaren van Bells verkocht waarvoor Jansen begin 2011 een platina plaat ontving.

Ze toerde in 2009 met William Fitzsimmons door Europa. Haar twee headline shows in Nederland waren volledig uitverkocht. In 2010 ging Jansen ook toeren door Duitsland,Oostenrijk en Zwitserland. Ze speelde op diverse showcase festivals in Europa en de Verenigde Staten waaronder Eurosonic Noorderslag, Popkomm, Reeperbahn Festival enSXSW 2010.

In 2011 speelde Jansen o.a. tijdens Vrienden van Amstel LIVE! en Pinkpop. Ze deed opnieuw Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland aan en verzorgde haar eigen tour door de Verenigde Staten. Jansen toerde ook met Belgische singer-songwriter Milow in Duitsland.

Jansen speelde haar single Wicked World in 2011 in "The Late Late Show with Craig Ferguson". Haar nummer Wicked World is ook de titelsong van de NET 5-serie Floor Faber.

Eind 2011 speelde Jansen in China, waar ze in 2012 opnieuw werd uitgenodigd om te komen optreden op het Chinese Strawberry Muziek Festival in Beijing en Shanghai.

Jansen's muziek is geplaatst onder verschillende TV shows op MTV en ABC, zoals "Newport Harbor", "The Real World: Cancun", "Canadian Idol", "MTV Awkward" en een spot voor de Amerikaanse TV serie "Weeds".

Jansen is ook te horen op het album van David Hopkins Are There Debts, waaraan ook Damien Rice zijn medewerking verleende.

Ze speelde ook een rolletje in de videoclip Uncharted van Sara Bareilles.

Jansen schreef samen met Matt Hales van Aqualung en zijn vrouw Kim Oliver het nummer Same Heart dat is gekozen als het officiële themanummer van 3FM Serious Request. Ze nam dit nummer op met Keane-frontman Tom Chaplin. De single verschijnt in december en de opbrengst ervan gaat naar Serious Request, de jaarlijkse actie rond het glazen huis waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis.

Laura Jansen boeken doe je bij Viking Entertainment!

Laura Jansen boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Laura Jansen
Laura Jansen
Laura Jansen

Laura Jansen boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Laura Jansen
Laura Jansen
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095