Klanttevredenheid
9
Johan Vlemmix

Wil je Johan Vlemmix boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Johan Vlemmix voor een evenement.

Biografie Johan Vlemmix

Hij haalde in 2002 en 2003 de Tweede Kamer net niet met zijn Partij van de Toekomst. Maar Johan ging gelijk weer met het volgende project aan de slag. Hij heeft na de verkiezingen van 2002 een voetreis naar Rome gemaakt. Na de verkiezingen van 2003 kwam hij met het idee om een vredesvlag te ontwerpen. Tijdens de eerste demonstraties tegen de dreigende oorlog in Irak, zag hij alleen maar spandoeken en vlaggen tegen de oorlog en tegen geweld. Positief ingesteld als Johan altijd is, miste hij een vlag die "voor" iets was, het idee van de vredesvlag was geboren! De eerstvolgende demonstratie was Johan er dan ook als de kippen bij om met een handjevol vrijwilligers deze vlag te gaan promoten en te verkopen. De opbrengst van de verkoop van die dag is geheel naar de organiserende instantie gegaan. 

Velen kennen Johan van zijn Oranjekoorts en zijn Maxima-supermarkt. Anderen kennen hem vanwege zijn veelvuldige deelname aan het programma Te land, ter zee en In de lucht. Hij raakte daar vanaf de start in 1974, meteen al door gefascineerd. Bij varianten van dat programma als Tobbedansen, Met Glans van de Schans, Vlieg er 's uit en Fiets 'm erin trok hij de aandacht met de meest ingenieus geconstrueerde voertuigen. Zijn debuut beleefde hij in een badkuip met schoepraderen. Hij nam honderd keer deel aan te Land, ter zee en In de lucht en belandde ermee in het Guinness book of Records. Niemand ter wereld had vaker aan een zelfde programma meegedaan. Johan Vlemmix is na die honderdste keer opgehouden, maar is nog steeds bij het programma betrokken als jurylid en als starter. 

Levensfilosofie 
Hij is al twee keer in zijn leven al zijn geld kwijtgeraakt en opnieuw begonnen met helemaal niks. Zijn levensfilosofie is, dat je iets gewoon moet doen, als je het wilt. Johanheeft niet gauw spijt. Dat moet ook niet, vindt hij. Je moet nooit ergens spijt van hebben. Vaak haal je er toch nog iets goed uit, zelfs al mislukt het. Je moet alleen geen dingen doen die je niet aankunt en je moet eerlijk zijn tegenover de mensen. Je kunt hem rustig in Amerika droppen met een oranje overall aan, dan komt hij er ook. Het zinnetje wat hij het meest gebruikt is "Geen probleem." 

Zijn hele leven lang, hij is nu 45, probeert hij van alles te ondernemen. En heel veel lukt hem ook. Omdat hij het wil. Hij springt er gewoon in. Mensen vragen hem dingen en hij zegt eigenlijk nooit nee. 

Cd's 
Een aantal jaren geleden nam hij het Onze Vader op cd op. De cd haalde geen hoge verkoopcijfers, maar Johan legde wel de rechten vast. Toen kon hij nog niet weten, dat hij een heel prominente navolger zou krijgen: Paus Johannes Paulus II. Het Onze vader van de paus liep heel wat beter dan dat van Vlemmix, er werden er meer dan een miljoen verkocht, maar Vlemmix had de rechten. Een deel van de opbrengst van de cd van de paus was dan ook voor hem. Hij liet zich er echter niet rijk door maken, het geld ging linea recta naar een goed doel. 

Hij heeft ook een feestversie van het Wilhelmus uitgebracht, die heeft de mega top 100 gehaald. Verder heeft hij een EK-single op de markt gebracht, samen met de Showvinisten en maakte hij de cd Skeelerkes. Hij nam er een speciale Chinese versie van op en reisde af naar China om er een bijpassende clip bij te maken. In klederdracht en op skeelers reed hij door de verboden stad en over de vele treden van de Chinese Muur. De Chinese bevolking had een overweldigende belangstelling voor zijn verrichtingen. 

Te Land, ter Zee en in de lucht 
In 1974 maakte hij zijn debuut bij 'Te Land, ter Zee en in de Lucht'. Hij deed mee aan de Badkuiprace en startte in een badkuip met schoepraderen. Johan zou uiteindelijk precies 100 keer als deelnemer aan het programma meedoen. De opnamen van dit seizoen zijn in mei weer begonnen. Johan is er nog altijd bij, maar niet meer als deelnemer. Tegenwoordig is hij jurylid en starter! De uitzendingen die deze zomer worden opgenomen zijn vanaf begin september te zien bij de TROS. 

Nucleair Protection Systems 
Na een uitgebreide studie en oriënterende studiereizen naar Zwitserland en Zweden, kreeg Johan Vlemmix in 1984 weer veel aandacht van de nationale en internationale media met zijn nieuwe onderneming. Dit bedrijf, Nuclear Protection Systems, gaf advies aan burgers hoe je je het beste kon voorbereiden op kernoorlogen en ongelukken met kerncentrales. Naast deze idieële doelstelling verkocht zijn bedrijf o.a. gasmaskers, beschermende kleding, noodrantsoenen, koevoeten, hakbijlen en zelfs compleet ingerichte schuilkelders. De nuchtere Nederlanders bleken echter niet genoeg onder de indruk te zijn van het nucleaire gevaar om een compleet ingerichte schuilkelder te kopen. Het bedrijf werd daarom omgezet in een Nucleair Museum. 

Johan Vlemmix boeken doe je bij Viking Entertainment!

Johan Vlemmix boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Johan Vlemmix

Johan Vlemmix boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Johan Vlemmix
Johan Vlemmix
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095