Klanttevredenheid
9
Daniël Metz

Wil je Daniël Metz boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Daniël Metz voor een evenement.

Biografie Daniël Metz

Wat begon met een klein, blauw kinderpianootje, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige carrière in de muziekindustrie. Daniël Metz, Amelander in hart en nieren, weet zijn liefde voor de muziek te combineren met zijn liefde voor het eiland. Inmiddels is hij een graag geziene collega voor veel Nederlandse artiesten.

Daniël Metz boeken

Jaap Kwakman, 3Js: ‘Daniël is een rasmuzikant en die heb je niet meer zoveel.’
De muziek zit Daniël in zijn genen. Een aantal jaren conservatorium en vooral veel praktijkervaring zorgen voor de rest. Het maakt van hem een veelzijdig muzikant die vrijwel alle toetsinstrumenten perfect beheerst.

Zijn eerste podiumervaring doet hij uiteraard op zijn eigen Ameland op. Als 9-jarige jongen wordt de tweekoppige band waar Daniël onderdeel van is, gevraagd voor een optreden tijdens het plaatselijke dorpsfeest. Zijn eerste gage bestaat uit een wekker.

Af en toe wisselen ze van bezetting, maar die muziekduo’s zijn door de jaren heen altijd blijven bestaan. Tegelijkertijd komen ook andere formaties tot stand, waaronder de Rowwen Hèze coverband ‘Gang is Alles’. Terugkijkend is deze band, die naast het repertoire van de populaire Limburgers ook eigen nummers zingt, een belangrijke stap gebleken. Gang is Alles is bijvoorbeeld de reden dat Daniël accordeon leert spelen. In diezelfde tijd doet hij nog een ontdekking: zelf nummers schrijven ligt hem ook goed. De eerste stappen als producer van eigen muziek worden gezet.

De boekingen van Gang is Alles beperken zich niet alleen tot het eiland, ook overzees is er volop interesse. Het brengt de band onder andere op de fanclubdag van Rowwen Hèze, waar enthousiaste fans tijdens de soundcheck de nog gesloten zaaldeuren nauwelijks in hun sponningen houden.

Mon Amour Band

De muzikaliteit en het virtuoze accordeonspel van Daniël blijven niet onopgemerkt. Wanneer BZN een afscheidsconcert op Ameland geeft, ziet Jack Veerman hem spelen tijdens het voorprogramma. Kort daarna rinkelt de telefoon in huize Metz. Aan de andere kant van de lijn klinkt Jack met de vraag of Daniël zijn nieuwe band Mon Amour wil komen versterken. De olievlek binnen muzikaal Nederland breidt zich vervolgens steeds verder uit. Met Mon Amour staat hij op (theater)podia door het hele land en Mon Amour opent deuren naar andere muzikale uitstapjes. Zo werkt Daniël samen met Imca Marina mee aan het televisieprogramma Ali B op volle toeren. Hij treedt op in Paradiso tijdens het Ali B Concert Zonder Naam, hij speelt accordeon op enkele singles van de 3Js en verleent zijn medewerking tijdens een aantal concerten van Frans Duijts. Regelmatig wordt hij ingehuurd om tijdens evenementen artiesten te begeleiden met zijn accordeon.

Jack Veerman: ‘Daniël is de smaakmaker van Mon Amour. Er zijn niet veel die zo accordeon kunnen spelen. Hij is een warm en muzikaal mens en heeft een voelspriet voor het publiek. Hij behoort tot een buitencategorie muzikanten.’

Ondertussen krijgt zijn eigen studio op Ameland een steeds grotere rol. Dat is de plek waar muziek tot stand komt met behulp van de nieuwste technieken, daar stelt hij orkestbanden samen voor collega-artiesten, speelt hij nummers in voor bijvoorbeeld Mon Amour en Cooldown Café en werkt hij aan nieuwe stukken.

Boekingen Daniël Metz

En dan zijn er nog de muzieklessen die hij geeft. Wat begon als bijverdienste, is inmiddels uitgegroeid tot één van die onderdelen van zijn vak die hij niet graag zou willen missen. Kinderen moeten tenslotte de kans krijgen om muziek te maken, zo vindt hij. Daarom geeft hij zoveel mogelijk van zijn kennis en ervaring mee aan een volgende generatie van talenten.

Daniël Metz boeken doe je bij Viking Entertainment!

Daniël Metz boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze muzikant. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Daniël Metz boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Daniël Metz
Daniël Metz
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095