Klanttevredenheid
9

Wil je Tweeduuster boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Tweeduuster voor een evenement.

Biografie Tweeduuster

Van links naar rechts: Robert van der Meulen – Jan Riesewijk – Myrna Konings – Wilfried Poorthuis – Cor Lievers, op de foto ontbreekt gitarist Eric Idema

Onlangs kondigden wij de primeur aan van het nieuwe Theatergezelschap ‘Tweeduuster’ met de voorstelling “In de tied”. Bijgaand krantenartikel (Tubantia/Stentor) nam die primeur over en inmiddels zijn de nodige opties door theaters uit Overijssel en de Achterhoek geplaatst. Hieronder treft u alle informatie en condities aan. 

Aan deze muzikale streektaalproductie levert verteller, acteur, cabaretier en musicus Jan Riesewijk een belangrijk bijdrage, evenals bij onze vorige producties ‘Ode ad Wierdense Revue en Jan Riesewijk & Co en de RTV Oost serie Van Jonge Leu en Oale Groond. Hij weet zich daarbij dit keer omringd door professionele muzikanten en zangeres Myrna Konings.

Bijlage: Primeur Tubantia (alle edities) van 20 juli 2018

Zie ook videolink Tubantia: 
https://www.tubantia.nl/video/production/tweeduuster-treedt-uit-het-schemerlicht~vp44364

Theatergezelschap: TWEEDUUSTER 

Titel van de voorstelling: IN DE TIED - Leedkes en Vertelsels

‘Hee is ‘oet de tied’ kommn.’ Elke Twent, Achterhoeker, Sallander, Drent of Groninger kent die prachtige uitdrukking en weet ongetwijfeld wat daarmee bedoeld wordt. Ja, zodra je ‘oet de tied’ bent, dan blijf je dat nog wel even. En daarom vindt Tweeduuster juist dat wat je ‘in de tied’ doet tamelijk belangrijk. Het woord ‘Tweeduuster’ komt uit het Nedersaksisch. Het is de benaming voor dat dagelijkse, kortdurende schemermomentje: de overgang van het licht naar het donker. Het stille momentje in de vooravond dat ruimte schept voor mijmering en overpeinzing. Maar daarmee is het ook het schemergebied tussen dromen en waken; die dunne scheidslijn tussen fabel, fictie, wens en werkelijkheid. Een prima inspiratiebron voor het zes-koppige gezelschap. Laat  je door Tweeduuster -in de tied - meenemen op een schemerige Nedersaksische reis vol verbazing, ontroering, humor en herkenning met mooie leedkes en vertelsels over liefde, lust, leed, leven en lachen’ in onze eigen mooie moodersproake.

Bron/citaat Tubantia:
‘Hoewel de liefde voor het dialect, regionale gebruiken en tradities nadrukkelijk aan de orde komen, wil de producent Viking het nieuwe programma beslist niet als ‘plattelandsrevue’ bij de theaters aanbieden. „Dit is geen folklore van het boerenerf en al helemaal geen valse nostalgie met een verheerlijking van het verleden.” 

Uitvoering in een groot Nedersaksische theaterregio:
Het bijzondere aan deze (muzikale)streektaaltheaterproductie is dat er een goede Nedersaksische balans is gevonden in het dialectgebruik en daardoor voor de regio Twente, Salland, Achterhoek en Drenthe geschikt is.

 

Tweeduuster boeken doe je bij Viking Entertainment!

Tweeduuster boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Tweeduuster boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095