Klanttevredenheid
9
sxteen

Wil je sxteen boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van sxteen voor een evenement.

Biografie sxteen

Joweney Sidnay Karel Jason Balentien, beter bekend als SXTEEN, is een Nederlandse rapper geboren in Rotterdam, en opgegroeid in Spijkenisse. Zijn muziek is een mix van Urban, New Wave, R&B, Latin en Dancehall. Zijn bekendste single is “She loves it”, welke meer dan 1.000.000 views heeft op YouTube[1].

Joweney groeide op in Spijkenisse in een gezin waar iedere dag muziek werd gedraaid. Van jaren ’80/90 pop, Reggae tot Blues. Hij bezocht basisschool de Veenvlinder, voortgezet onderwijs aan de Oude Maas en De Eilanden, waar hij tevens zijn rechterhand Zurich leerde kennen. Tijdens zijn tienerjaren bracht Joweney reeds zijn liefde voor muziek tot uiting met het zelf schrijven van muzieknummers. Verder ontwikkelde in hij die tijd een passie voor het vak van tatoeëren en zo werd hij een gewaardeerd tattoo-artiest. Hij werkt momenteel nauw samen met producer Zurich van Zurich Musiq. Zurich is onder andere bekend van grote Broederliefde-projecten en hits zoals het album “HWPO 1 en 2”.

In 2017 Bracht SXTEEN zijn eerste single “Oh lord” uit. Sindsdien heeft hij negen singles uitgebracht waaronder zijn meest bekende track “She loves it”. In november 2018 deed Sxteen mee aan Funx Talent vibez edition. Dit was een talentenjacht waarbij hij volgens de normen van de jury tracks ten gehore moest brengen. Het meedoen aan deze talentenjacht bracht hem niet naar voren als winnaar, maar zorgde wel voor ongekend succes op social media.Vooral de cover van het nummer “I love it” van Kanye West en Lil Pump zorgde voor meer dan 1 miljoen views in enkele weken tijd. Later heeft hij deze track met wat wijzigingen als een een officiële track uitgebracht wat leidde tot meer dan een miljoen streams op Spotify.Ook het nummer dat hij als laatste zong, wat hij opdroeg aan zijn zeer zieke oma in het bijzonder en het verlies van dierbaren in het algemeen, bracht veel los. Beide nummers gingen viral op Youtube en verschenen in de trending lijst.

Bij deze kunnen we dus wel zeggen, Sxteen is something you might also like!

sxteen boeken doe je bij Viking Entertainment!

sxteen boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
sxteen
sxteen
sxteen

sxteen boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
sxteen
sxteen
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095