Klanttevredenheid
9
Speelman en Speelman

Wil je Speelman en Speelman boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Speelman en Speelman voor een evenement.

Biografie Speelman en Speelman

Tijdens hun tournee met het tweede theaterprogramma 'Thuis' werd het Speelman & Speelman duidelijk: de volgende stap zou een nieuw album worden.

Ze hadden het al eens eerder gedaan, een CD maken. 'Oog van de Orkaan' heette die plaat, vol met liedjes uit hun eerste theatervoorstelling 'Niet over één spoor'. Daar waren Daan en Joost Speelman tevreden over, maar de volgende plaat moest anders. Niet simpelweg de liedjes uit de voorstelling opnemen en er een plaat van persen. Het nieuwe album moest een echt popplaat worden.

Muziek maken doen de broers Daan en Joost Speelman al hun hele leven. Al heel jong schrijven ze al samen eigen liedjes en op hun zeventiende treden ze voor het eerst op in het theater. Daar begint de podiumcarrière van Speelman & Speelman.

In 2002 volgen Daan en Joost een opleiding aan de theateracademie en in 2005 worden ze tweede bij het Amsterdams Kleinkunstfestival. Dit is de start voor de eerste officiële theatervoorstelling 'Niet over één spoor'. Tijdens hun voorstellingen mixen Daan en Joost verhalen, scènes en liedjes tot een geheel. De liedjes vullen de verhalen aan en de scènes leiden de liedjes weer in.

De liedjes in hun eerste programma worden enthousiast ontvangen en in 2008 komt de CD 'Oog van de Orkaan' uit. Ze spelen de nummers met een band onder andere in het voorprogramma van De Dijk in Ahoy en Paradiso.

In het seizoen 2008-2009 gaan de broers opnieuw het theater in met hun tweede voorstelling 'Thuis'. Wegens groot succes gaat het programma het seizoen erop in reprise. Speelman & Speelman worden steeds bekender. Giel Beelen vraagt de jongens voor een wekelijks item in zijn goedbeluisterde ochtendshow op 3FM: Daan en Joost hebben hun eigen onderdeel, Weekie wat een Weekie.

En toen kwam het idee om een tweede CD te maken. Een echte popplaat dus. Warm, organisch en smaakvol. Geen kleffe ballads, maar uptempo, vrolijke, goed verzorgde liedjes. En aangezien een CD met popnummers heel wat anders is dan een verzameling opnames van kleinkunstliedjes moesten er rigoureuze keuzes gemaakt worden.

Zo staan niet alle nummers uit de voorstelling op de CD. Sommige nummers vertalen zich nu eenmaal niet goed naar een popsetting. Samen met goede vriend JanPeter Hoekstra (Krezip, The Sheer) en hun regisseur Lars Boom schrijven Speelman & Speelman speciaal voor de plaat enkele nieuwe liedjes. Omdat Daan en Joost 100% tevreden willen zijn, sleutelen ze een half jaar intensief aan de arrangementen, aankleding en teksten. De liedjes uit de voorstelling 'Thuis' zijn dan ook helemaal op de schop gegaan. Dan zijn ze klaar om de studio in te gaan.

In januari 2010 is het vijf dagen feest in studio Audioworkx in Hoogeloon. Samen met producer JanPeter Hoekstra worden de nummers vol enthousiasme en overgave in één keer op band gezet. Zo blijft de spontaniteit en puurheid het best bewaard. In de studio worden Daan en Joost geassisteerd door een aantal bevriende muzikanten: Joost van Haaren op bas, Bram van den Berg (Krezip, Van Velzen) op drums en Jeroen van der Blom op toetsen. Via studio Audioworkx wordt Emil Szarkowicz gevraagd om de strijkers te verzorgen en wordt op het allerlaatste moment Colin Benders (Kyteman) gestrikt om trompet te spelen op het nummer "Het is wat het is". Vervolgens is Werner Pensaert (U2, Rammstein, K's Choice) zo enthousiast over de nieuwe nummers dat hij met alle liefde het album wil mixen. Het is een geweldige tijd. Het spelplezier hoor je dan ook duidelijk terug op het album!

Het resultaat van een half jaar hard werken is de CD 'Wakker in de Stad': een plaat om trots op te zijn! Tijd om hem aan de wereld te laten horen. Op tour dus, met een volledige vijfkoppige band. Niet langs het pluche van de theaters, maar in een busje langs de zweterige popzaaltjes overal in Nederland om lekker te rocken. Te beginnen op 22 april in het Patronaat in hun thuisbasis Haarlem, waar de albumpresentatie is. Daarna volgen onder meer 013, Paradiso en Metropool.

In het najaar van 2010 is de nieuwe theatertour 'Wakker' van start gegaan. Het is een muzikale theatershow met liedjes die onder andere afkomstig zijn van het album "Wakker in de stad". Uitgangspunt van de voorstelling zijn de broers zelf. Wat ze meemaken in het echte leven laten ze ook terugkomen in hun voorstelling.Tijdens deze tour worden Daan en Joost vergezeld door twee muzikanten waardoor hun muzikaliteit nog meer tot zijn recht komt. Op 1 oktober begonnen de try outs van de theatertour, en bijna vanzelfsprekend heeft de première plaatsgevonden in de Stadsschouwburg in Haarlem.

'Wakker in de Stad' verraadt maar weer eens hoe goed de liedjes van Daan en Joost in elkaar steken. Of het nu op toneel of in de concertzaal is, met een volledige band of als duo: Speelman & Speelman worden almaar beter.

Speelman en Speelman boeken doe je bij Viking Entertainment!

Speelman en Speelman boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Speelman en Speelman

Speelman en Speelman boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Speelman en Speelman
Speelman en Speelman
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095