Klanttevredenheid
9
terug naar het overzicht

The Classics 50 jaar geleden opgericht!

THE CLASSICS 50 JAAR GELEDEN OPGERICHT

In 2017 is het 50 jaar geleden dat popgroep The Classics in Stramproy werd opgericht. Zanger van het eerste uur, Harry Broens, is tot op de dag van vandaag nog steeds actief in de muziek. Met zijn Classics Revival Band treedt hij nog met zeer grote regelmaat op in binnen- én buitenland. Op zaterdag 15 juli zal dit unieke feit gevierd worden met een open air concert op het Kerkplein in Stramproy. Leuke bijkomstigheid is dat, naast de huidige formatie van The Classic Revival Band, een aantal oud-leden van The Classics nog een keer zullen gaan meespelen. De toegang op deze avond is gratis. Het concert zal aanvangen rond 20.30 uur en het einde is gepland om 01.00 uur. De organisatie van deze bijzondere muziekavond is in handen van leden van The Classics Revival Band; zij worden daarbij ondersteund door de Stichting Royer Muziek. Daarnaast maken de volgende sponsoren deze avond mogelijk: Case Packing Systems – Stramproy, MOCON Licht & Geluid – Eijsden, Viking Entertainment, W.S.S. – Maarheeze, ’t Roojer Dorpsfonds en Wonen Limburg.

“Van Rooj, voor Rooj”
Met dit idee werden eind 2016 de voorbereidingen gestart voor dit unieke optreden. Omdat The Classics in Stramproy werden opgericht was het idee om ook iets voor de Roojer gemeenschap terug te doen. Het thema is dan ook; “Van Rooj, voor Rooj”.

Een bijzondere muzikale invulling
Het gaat op deze zaterdagavond een bijzondere muzikale invulling worden. De organisatie heeft oud-leden van The Classics benaderd voor hun deelname. Inmiddels is er overleg geweest tussen de oud-leden en de huidige Classics Revival Band over het repertoire van deze avond; en dat belooft wat……. !

Er zal gedurende de avond in verschillende samenstellingen worden opgetreden. En steeds komt er een andere muzikale periode van de afgelopen 50 jaar aan bod. Naast het podium zal een LED scherm worden geplaatst waarop beelden van de afgelopen 50 jaar worden getoond. Ook zal er een nieuwe CD verschijnen. Naast een aantal bekende nummers zullen er ook nieuwe nummers worden opgenomen. En dit album is een limited edition !

Rekening houden met de weersomstandigheden
Uiteraard hopen we dat de weergoden goed gezind zijn, maar om geen risico te lopen zal er een overkapping van ruim 450 m2 worden geplaatst. Het optreden vindt plaats op een groot showpodium. Voor de oudere bezoekers zullen er voldoende zitplaatsen zijn. En uiteraard wordt voorzien in parkeergelegenheid.

Tentoonstelling
Zeer bijzonder is de tentoonstelling die ingericht gaat worden in leegstaande winkelruimte aan het kerkplein. Een fan van het eerste uur, de heer Jac Lenaers, heeft een uitgebreid archief opgebouwd met velerlei zaken en bijzondere items over de afgelopen 50 jaar. Dankzij de medewerking van Wonen Limburg kan de tentoonstelling in juli 2017 elk weekend worden bezocht. De organisatie is hiervoor echter wel nog op zoek naar vrijwilligers die de tentoonstelling willen bemannen. Belangstellenden kunnen zich opgeven per mail via 50jaarclassics@gmail.com.

Aanloop naar het open air concert
De voorbereidingen voor dit unieke evenement zijn in volle gang. De actualiteiten kunnen gevolgd worden via de Facebook-pagina van The Classics Revival Band. Daarnaast gaat TV Ellef (www.tvellef.nl) reportages maken rond het evenement. Ook zal TV Ellef het gehele open air concert vastleggen.

Klik hier voor meer informatie over het evenement!

 

 

Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095