Klanttevredenheid
9
Jan Keizer

Wil je Jan Keizer boeken voor een optreden?

Viking Entertainment is hét boekingskantoor voor alle artiesten, DJ's, bands en events. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Jan Keizer voor een evenement.

Biografie Jan Keizer

Eindelijk is het zover: Jan Keizer gaat het avontuur aan. Na diverse succesvolle solo albums van de voorman van de Volendamse hitformatie BZN gaat hij, naast zijn optredens met BZN, op een solotour door het land. BZN is uitgeroepen tot meest succesvolle Nederlandse groep allertijden. 

Tijdens het optreden van Jan Keizer hoort u naast de successen van BZN natuurlijk titels van zijn succesvolle solo albums L'aventure en Going Back in Time I en II. 

"Muziek is mijn lust en mijn leven en dan krijg ik van BZN ook nog eens de tijd en de ruimte om mijn jongensdroom - het soloavontuur - in vervulling te laten gaan!" 
Al jaren liep zanger Jan Keizer met de gedachte nog eens een soloproject van de grond te tillen, maar daarvoor wilde hij het werk met zijn grote muzikale liefde (BZN) niet onderbreken. "Ik dacht: dat komt ooit nog wel eens als we ermee ophouden. Maar zelfs na ons 38 jarig bestaan, bleek van stoppen - gelukkig maar - nog geen sprake". Lachend: "BZN bestaat nu 39 jaar. We lijken wel het eeuwige leven te hebben. Als ik ooit iets 'solo' wil, moet het dus tussendoor, want of die periode 'na' BZN ooit komt, is zeer de vraag. 

Ruim een jaar na het succes van zijn eerste solo-cd L'Aventure vond Jan Keizer het tijd voor een tweede soloproject. Het werd een cd met daarop evergreens uit de jaren zestig. Heel wat anders dan de Franstalige nummers op zijn eerste album. "Deze nieuwe cd is in feite een hommage aan de jaren dat ik met het vak begon. Bijna alle nummers die op het album staan, heb ik vroeger met BZN gezongen. Heerlijk om ze nu weer te mogen uitvoeren." 

Jan Keizer keert met zijn nieuwe soloalbum Going Back in Time terug naar het begin van zijn muzikale carrière. "In die tijd was er toch prachtige muziek. En zo verschillend ook: The Beatles, The Stones, Cliff Richard. Iedereen kon wel iets vinden van zijn of haar gading." In die periode zette Jan Keizer zijn eerste schreden op het muziekpad. Hij begon als drummer bij de band Emty and the Q-Tips. Later werd hij door BZN gevraagd als vervanger van drummer Jaap Sombroek. Begin jaren zeventig, toen BZN afstapte van de rockstijl, werd Jan Keizer zanger van de band, Jack Veerman werd de nieuwe drummer. 

De rest van de BZN-successtory is bekend: de Volendamse band mag zich al meer dan dertig jaar vaandeldrager noemen van de zogeheten 'palingpop'. Kenmerkend hiervoor is de toegankelijke combinatie van Zuid-Europese volksmuziek en gezellige meedeinpop. Met songs die zich na één keer horen voorgoed in het geheugen nestelen, scoort BZN hits aan de lopende band. Uitmondend in een hoogtepunt: op 29 april 1997 ontvangt Jan Keizer één van de hoogste koninklijke onderscheidingen: Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw. De onderscheiding, die alleen aan een persoon wordt toegekend, was eigenlijk bedoeld voor de gehele band voor haar muzikale prestaties van de voorgaande 31 jaar. 

Boekingsinformatie: 
- tape 
- heel veel nummers van BZN, zoals 'Mon amour', 'Banjoman', 'Le lac du connemara', 'Rocking the trolls', 'Yeppa', 'The old calahan' en 'The summertime'.

Jan Keizer boeken doe je bij Viking Entertainment!

Jan Keizer boek je bij Viking Entertainment. Al onze medewerkers helpen je graag met vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Jan Keizer
Jan Keizer
Jan Keizer

Jan Keizer boeken?

Boeken bij Viking Entertainment werkt heel eenvoudig
Jan Keizer
Jan Keizer
Stap 1
Stap 1
Zoek jouw artiest
Stap 2
Stap 2
Plaats je gegevens
Stap 3
Stap 3
Check beschikbaarheid

Kiezen voor Viking

  • 50 jaar ervaring
  • Professioneel
  • Scherpe prijzen
  • Snelle reactie
  • Gratis offerte
  • Experts in entertainment!
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viking Entertainment en ontvang alle updates!
Meer informatie nodig of direct boeken bel: 0413-296095