Bouke

Bouke

Prijs v.a. € 1.750,- excl. BTW

  • Johan Veugelers boeken
  • René Becker Boeken
  • Danny Terp

Bouke

Bouke is geboren in Emmen (Drenthe). Hij zong op jonge leeftijd thuis al mee met de liedjes die zijn vader speelde op de accordeon. Zijn grote idolen zijn Jackie Wilson, Elvis Presley en Tom Jones.

Bouke moet worden ingeschaald bij de beste vocalisten van ons land. Zijn trouwste fans kennen hem van hits als ‘Kom maar, kom maar’, ‘Alles wat ik doe’ en ‘Verlangen naar jou’. Maar die Nederlandstalige carrière wijkt steeds meer voor de muziek die Bouke het meest aan het hart ligt: repertoire van Elvis, Tom Jones en van zijn eigen Engelstalige Album ‘For The Good Times’.

Met zijn geweldige stem won hij de televisieshow ‘Waar is Elvis’ in 2009 wat op RTL4 werd uitgezonden. Bouke verdiende met deze finale een reis naar Las Vegas en een optreden in Carré. Tevens kwam hij in contact met de officiële fanclub van Elvis Presley, ElvisMatters. Bouke werd voorgesteld aan de originele bandleden van Elvis waaronder meester-gitarist James Burton, drummer Ronnie Tutt en pianist Glenn Hardin. Diverse optredens volgenden met de TCB Band w.o. een spetterend optreden in Ahoy Rotterdam. Ook nam Bouke enkele nummers op met Glenn Hardin in Nashville.

Hoogtepunt van zijn Amerikaanse trips was ongetwijfeld de live show op 16 augustus 2012 op Graceland, uitgerekend op de dag waarop Elvis 35 jaar overleden was. Duizenden enthousiaste fans bedankten hem met een minutenlange staande ovatie.
In eigen land treedt Bouke regelmatig op met zijn begeleidingsgroep The ElvisMatters Band, al dan niet aangevuld met koor, blazers, violisten en dergelijke . Zo is hij al enkele jaren de headliner van het Belgische Kaaifestival dat 6000 man op de been brengt en stond hij in 2013 voor 14000 bezoekers op Retropop in zijn woonplaats. In de maand december zijn de kerstshows in Nederland, Duitsland en België al jaren uitverkocht. Ook de ‘Bouke Rocks Elvis’ shows zijn een doorslaand succes!

Bouke is doorgegroeid tot ‘s werelds absolute nummer één op gebied van Elvis live shows. Ondanks alle lof, blijft Bouke nuchter. ‘Die erkenning is prachtig’ zegt hij, ‘maar wat voor een artiest echt telt, is het applaus’.

Op 27 december 2014 won Bouke voor de tweede keer een televisieshow, dit keer het programma ‘The Winner Takes It All’ op SBS6. Met een optreden in de Staatsloterij Oudejaarsshow als gevolg.

Bouke is te boeken met The ElvisMatters Band of met de band Tilt. Maar ook voor een tape optreden van dik een half uur. Engelstalig en/of Nederlandstalig….